RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Nordmenn utfordrer Cervélo og Columbia

Sist oppdatert:
Team Hitec har signert svensk OL-medaljør.

- Emma Johansson har signert for Hitec, og jeg blir også med. Vi ønsker å bygge Hitec på høyde med de største lagene. Vi skal et nivå opp på det meste: Utstyr, løp og ryttere, forteller Martin Vestby til procycling.no.

Johanssons norske samboer blir nemlig sportsdirektør i laget som skal inneholde kremen av norske, svenske og danske ryttere foran neste sesong. Mange av dem er på plass allerede. Norgesmester Lisa Hafsø Nøstvold (23) sykler for Team Hitec Products.

Det samme gjør den VM-klare duoen Frøydis Meen Wærsted og Emilie Moberg.

Sølv fra Beijing-OL
Ved å sikre seg sølvmedaljøren fra VM i Beijing i 2008, tar det norskregistrerte laget for alvor opp kampen mot kvinnesatsingene til Team Columbia og Garmin-Cervélo.

- Cervélo og Columbia nyter godt av at de er tilknyttet etablerte ProTour-lag. Det betyr at organisasjonen allerede er på plass, og at rytterne i stor grad benytter det samme utstyret, klær, biler og personell som herreløperne gjør.

- Når man har et rent damelag som i Hitec, er man nødt til å bygge opp alt fra bunnen og å utnytte mulighetene som ligger der. Dette har laget holdt på med i flere sesonger allerede, og håpet er at Emma og meg skal bidra med å heve det er par hakk til. Vi er nødt til å få inn bedre økonomiske betingelser, noe som både vil gavne jentene og oss i støtteapparatet, forteller Vestby.

Satser tungt mot London
Overgangen fra belgiske Red Sun Cycling Team til Hitec er også motivert av London-OL i 2012.

- Emma har hatt tilbud fra andre, større lag. Ved å gå til Hitec får hun imidlertid mer frihet og et opplegg som er bygd opp rundt henne. Det blir godt å ha en skandinavisk mentalitet og plattform rundt seg. Når man er i det utenlandske lagene, uansett om man er hovedrytter, eller ikke, så vil man alltid være utlendingen. Du blir aldri belgisk eller hollandsk, selv om du snakker språket og bor der.

- Hun har hele tiden hatt London og OL som det store, langsiktige målet. Mellom der er det også flere store mesterskap og verdenscuper. Emma har vært nummer to i verdenscupen de siste to årene, så det er på tide å vinne den. I tillegg har hun fortsatt ambisjoner i de store etappeløpene, forteller han.

Langsiktig prosjekt
Johansson har i første omgang signert en ettårskontrakt med Team Hitec Products. Men samarbeid vil i hvert fall vare fram til 2012.

- Vi jobber for at dette prosjektet skal vare over mange år i Skandinavia, også etter at Emma slutter. For skandinavisk sykling betyr det mye å samle de beste svenske, norske og danske rytterne på ett lag. Vi ønsker å være det øverste steget når det gjelder å utvikle U23-ryttere videre. Slik at det vil bli enklere for dem å ta steget ut i Europa.

Paret beholder leiligheten i Tønsberg, men kommer til å bo i Belgia under store deler av konkurransesesongen. Derfra vil også mye av opplegget rundt konkurransene bli styrt, mens øvrig organisasjon vil legges til Norge.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere