En undersøkelse InFact har gjort for VG viser at 43,1 prosent av Norges befolkning er imot at Oslo skal søke om å få arrangere de olympiske vinterlekene i 2022.

42,5 prosent er for, mens de resterende 14,1 prosentene svarer «vet ikke».

- Det er en utfordring vi nå må være klare for. Et OL er et nasjonalt arrangement og man må ha støtte i folket, sånn jeg ser det, sier Kjetil André Aamodt til avisen.

Tidligere denne uka fortalte Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, til Nettavisen at Frp vil jobbe for at den borgerlige regjeringen avslår søknaden om statsgaranti og dermed i praksis sier nei til en OL-søknad.

- Det er fortsatt gode muligheter for at det aldri blir sendt inn en søknad, sier idrettspolitiske talsmann i Frp, Øyvind Korsberg, til Nettavisen.

En OL-søknad vil trenge en statsgaranti på rundt 30 millioner kroner, og den må komme i løpet av høsten 2014.

Frp skal som kjent i forhandlinger med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti om å danne en borgerlig regjering, og nettopp OL-saken er ett av temaene Frp vil prioritere.

- Det vil være et svært viktig forhandlingspunkt for Frp. Vi kommer til å legge vekt på at det blir ført en ansvarlig, økonomisk politikk, og at midlene skal brukes på mer samfunnsnyttige ting, sa Korsberg til Nettavisen.

- Dette må få en rask, politisk avklaring, så folkene som holder på med søknaden ikke kaster bort tid, la han til.