*Nettavisen* Sport.

Nordmenn vurderer å kjøpe Hearts

Foto: David Cannon / Getty / All Over Press

Den skotske toppklubben Hearts kan komme på norske hender.

Eieren Vladimir Rosmanov er under økonomisk press. Han ønsker 50 millioner pund for Edinburgh-klubben. Supporterstiftelsen Foundation of Hearts (FOH) bekrefter at det føres samtaler med en skandinavisk investorgruppe om et felles oppkjøp.

Finansavisen nevner en rekke norske som har studert ved det topprangerte universitet Heriot-Watt i Edinburgh. Det er uklart om de tidligere norske studentene er blant dem som ønsker å spytte inn penger i Heart of Midlothian, som er klubbens fulle navn. Scottish Sun hevder at investorene som vurderer oppkjøp, hører hjemme i Norge og Sverige. De skal ha bakgrunn fra bank, olje, shipping og venturekapital.

– Og for å være ærlig, vet jeg ikke hvem som står bak. Norge og Skottland har et samarbeid som strekker seg flere hundre år tilbake, så hvis noen nordmenn er interessert i å støtte opp om Hearts, er det bare positivt sier, FOH-leder Alex Mackie til Finansavisen.

Brann-legenden Roald Jensen spilte for Hearts fra 1965 til 1972. «Kniksen» er en av tidenes beste norske fotballspillere. Hearts er havnet i akutt pengetrøbbel. Gjelden er på 24 millioner pund. Romanov er i vanskeligheter etter at den litauiske banken Ukio Bankas er blitt satt under administrasjon. En italiensk gruppe er også interessert i Edinburgh-klubben.

Hearts ligger på tiendeplass i den skotske toppdivisjonen med 30 poeng. Dundee på nedrykksplass har 14 etter 26 runder. I fjor ble tradisjonsrike Rangers degradert til nivå fire etter økonomisk kollaps. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag