Gå til sidens hovedinnhold

Nordmennene glapp før spurten

Frode Estil, Kristen Skjeldal, Anders Aukland og Tor Arne Hetland lå langt fremme under nesten hele jaktstarten i Falun, men måtte slippe teten før innspurten.

Tirsdagens jaktstart over to ganger 15 kilometer i Falun ble i stor grad dominert av Tyskland og Italia. Tre tyskere og fire italienere kom inn før Anders Aukland krysset målstreken som beste nordmann.

Størst grunn til jubel ble det for Tyskland, som sikret seg tre mann blant de fire beste.

Tobias Angerer vant spurten foran Pietro Piller Cottrer, mens Jens Fillbrich og Rene Sommerfeldt delte tredjeplassen. Anders Aukland ble beste nordmann med sin 12. plass.

Skuffet landslagssjef
- Vi får jo litt bank nå, i jaktstartene. Dette er ikke bra nok resultatmessig, erkjenner landslagssjef Krister Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Norges styrke ligger i den klassiske delen av jaktstarten, og nysnøen gjorde det vanskelig å splitte hovedfeltet de første 15 kilometerne. Denne formen for langrenn kan minne mye om sykkelritt, med et samlet hovedfelt store deler av distansen.

- For løperne er det et voldsomt styr, med staver som brekker og alt mulig rart, og du må være i slag for å klare det. I dag var det s pesielt vanskelig, ettersom det var så mye snø i nedoverkjøringen. Men det er sluttresultatet som teller, understreker Sørgård.

Sterkt norsk lag
Frode Estil ble nummer 13, Kristen Skjeldal nummer 15 og Tor Arne Hetland nummer 20. Tore Ruud Hofstad gjorde det faktisk best på de første 15 kilometerne, som var i klassisk stil, og falt kraftig tilbake på slutten. Han endte på 28. plass.

Jan Egil Andresen var den siste nordmannen over målstreken, og endte på 31. plass.

Som vanlig ble denne øvelsen en jevn og tett affære. Knapt 16 sekunder skilte de 16 første på resultatlisten.

I forrige doble jaktstart, i Ramsau like før jul, skilte det bare 4,6 sekunder mellom de 11 beste i mål. I den klynga var også Frode Estil og Kristen Skjeldal, men de nådde ikke pallen den gangen. Mathias Fredriksson vant foran tyske Rene Sommerfeldt og svenske Anders Södergren den gang.

De to siste var også på pallen i årets første doble jaktstart i Kuusamo. Rennet den gangen ble vunnet av Axel Teichmann.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre