Hverken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen hadde noe å stille opp med på den fjerde etappen av Tirreno-Adriatico-rittet i Italia på lørdag.

Så langt har ikke de to nordmennene klart å hevde seg i toppen av etappene i rittet, og lørdagens 243 kilometer lange etappe fra San Gemini til Chieti var altså intet unntak.

Ny hjemmetriumf
Like før mål var det i stedet sammenlagtleder Michele Scarponi fra Androni Giocattoli-teamet som stjal oppmerksomheten, da han viste hvorfor det nettopp er han som overtar med ett-tallet på ryggen i rittet.

Scarponi satte farten opp og parkerte resten av bruddet som syklet i front, tok igjen den ensomme svalen Vasil Kiryienka i tet, og kunne bryte mållinjen 14 sekunder foran konkurrentene.

Det betyr at den 30 år gamle italieneren overtar ledelsen i sammendraget. Scarponi ligger nå 18 sekunder foran franske Benoit Vaugrenard, som for øvrig endte på andreplass også på dagens etappe.

Daniele Bennati ledet rittet før dagens etappe, men endte langt nede på resultatlisten.

Av mer kjente navn endte australske Cadel Evans på åttendeplass på etappen, og den rutinerte 33-åringen befinner seg nå på sjetteplass i sammendraget.

Spansk seier i Paris-Nice
Den sjette etappen av Paris-Nice endte med spansk jubel, ettersom Thor Hushovds tidligere lagkamerat i Cervelo, Xavier Tondo, spurtet fra konkurrentene og endte først i mål, fire sekunder foran resten av feltet.

I spurten som fulgte var Alejandro Valverde som var raskest og tok andreplassen, foran Peter Sagan på tredje.

Sammenlagtleder Alberto Contador endte ikke blant de ti beste, men beholder likevel ledelsen i rittet sammenlagt, foran Valverde og tsjekkiske Roman Kreuziger.

Sjekk siste sportsnytt her!