*Nettavisen* Sport.

Nordmennene ned på kulen

Både Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen landet på kulen i årets første hopprenn i Kuusamo, mens Roar Ljøkelsøy reddet litt av den norske æren. Janne Ahonen var overlegen.

27.11.04 18:03

Roar Ljøkelsøy lå på femteplass etter første omgang, men falt to hakk ned etter andrehoppet. Han var ikke fornøyd med det han presterte lørdag.

- Det ble for lite trøkk i det i dag. Jeg må ta det igjen i morra, sa han til NRK.

Bjørn Einar Romøren kom seg med til finalen som den eneste ved siden av Ljøkelsøy. Han surret voldsomt, og glemte startnummeret foran kvalifiseringen. Det gjorde at han rotet i begge de ordinære omgangene.

- Dette var ikke bra i det hele tatt. Rotet med nummeret ødela hale dagen for meg. Jeg måtte ned igjen, og sto og kranglet med en vakt i tjue minutter for å komme meg ned med heisen. Men det er bare min egen feil, og kan ikke skylde på andre, sa Romøren til NRK.

Det var i grunnen mye rot for nordmennene i Kuusamo. Henning Stensrud leverte et bra kvalifiseringshopp, men ble disket fordi han hadde for brede ski.

Ellers landet både Tomy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen på kulen, og kom seg ikke til finalen.

Janne Ahonen var helt suveren i rennet. Han vant med 43,2 poeng på Alexander Herr, Tyskland. Det er den nest største marginen en hopper har vunnet med noen gang. Adam Malysz vant med 44,8 poeng i Innsbruck for et par år siden.

Tyskerne var litt mer med denne gangen enn de har vært de siste årene. De hadde fire mann blant de 13 beste.

Østerrikes veteran Martin Höllwarth tok tredjeplassen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.