*Nettavisen* Sport.

Nordmennene skjøt seg bort

Det lå an til en norsk festdag på dagens jaktstart, men etter til sammen 42 bomskudd var de sju nordmennene sjanseløse på seierspallen.

13.01.05 11:32

Sven Fisher vant torsdagens sprint, og gikk ut først på dagens jaktstart. Men etter tyskeren fulgte fire nordmenn på rekke og rad, og allerede etter første skyting hadde Ole Einar Bjørndalen overtatt teten.

Den norske gullgrossisten bommet imidlertid på fem av de neste ti skuddene, og forsvant med det ut av gullkampen. Heller ikke de andre nordmennene hadde noen stor dag på standplass.

Frode Andresen, som gikk ut som nummer to fra start, hadde utrolige 13 bomskudd, og falt til slutt helt ned til 33. plass. Lars Berger falt fra femte til åttendeplass etter ni bom, mens Stian Eckhoff med fem misser falt fra åttende til 14. plass.

En av få nordmenn som leverte en noenlunde brukbar innsats var Egil Gjelland. Gjelland gikk ut fra start på tredjeplass, men endte til slutt på femte etter å ha bommet tre ganger på standplass.

Raphael Poiree fra Frankrike kom seg unna med to misser, og sikret med det seieren foran Sven Fisher. Den som imponerte mest var imidlertid tyske Alexander Wolf, som avanserte fra 14. til3. plass til tross for to bomskudd.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.