Gå til sidens hovedinnhold

Nordmennene skuffet i sesongstarten

Aksel Lund Svindal fikk det ikke til å stemme i løypa.

Ingen av nordmennene imponerte da verdenscupen i alpint ble åpnet i østerrikske Sölden på søndag.

Kjetil Jansrud - med ryggtrøbbel - ble beste nordmann på tiendeplass, mens Aksel Lund Svindal fulgte etter på tolvteplass, fire hundredeler bak landsmannen.

Det på tross av at begge de to nordmennene hadde gode muligheter til en topplassering etter én omgang som nummer seks (Lund Svindal) og nummer åtte (Jansrud).

Ryggtrøbbel
Lund Svindal fikk imidlertid en rotasjon på toppen av løypa i finaleomgangen, noe som ødela mulighetene til å hevde seg helt i toppen av resultatlista. Dermed måtte han se at verdenscupåpningen endte i en skuffelse, på tross av at avstanden opp til Ivica Kostelig på femteplass bare var på 25 hundredeler.

Kjetil Jansrud hadde ambisjoner om å hevde seg i toppen, men slet med tydelige ryggsmerter i store deler av løypa i første omgang.

Og det så ut til at 26-åringen var preget av problemene også i finaleomgangen, da han aldri var i stand til å konkurrere med de i toppen.

En stund var det uklart om Jansrud i det hele tatt kom til å stille til start i andre omgang, ettersom det så ut som at han hadde slått opp ryggskaden han har slitt med i flere år. Meldingene fra lagkamerat Aksel Lund Svindal var imidlertid beroligende:

- Jeg tror han har fått seg en kink i ryggen. Han får det med jevne mellomrom, så jeg regner med de klarer å fikse det, sa Svindal til NRK i pausen.

Amerikansk seier
Likevel ble det altså ikke noen opptur for storslalåm-spesialisten i finaleomgangen.

Selv var ikke Svindal spesielt fornøyd med sin første omgang.

- Jeg var litt nervøs og kom dårlig i gang. Det blir litt sånn når du ikke får noen god feeling fra starten, kommenterte skistjernen i pausen, som heller ikke fikk det til å stemme i finaleomgangen.

Amerikanske Ted Ligety, som vant storslalåmcupen i fjor, vant rennet - to fattige hundredeler foran unggutten Alexis Pinturault fra Frankrike. Philipp Schörghofer fra Tyskland tok den siste pallplasseringen.

Nå får alpintherrene tre ukers pause, før sesongen fortsetter med slalåmrennet i finske Levi 13. november.

Sjekk hele resultatlista her(ekstern lenke)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken