RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sesongavslutning i Holmenkollen 2006, vant fellesstarten og verdenscupen
Sesongavslutning i Holmenkollen 2006, vant fellesstarten og verdenscupen (FOTO: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX)

Nordpolen neste for super-Ole

Sist oppdatert:
Søndag fullførte Ole Einar Bjørndalen et historisk hat-trick i Holmenkollen. Nå går han til Nordpolen – til inntekt for kreftsaken.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): 22. april, umiddelbart etter målgang i Skarvrennet, setter verdens beste skiskytter kursen mot helt nye mål. Da deltar han i en ekspedisjon som går til Nordpolen for å samle inn penger til kreftsaken - i regi av Se og Hør.

Les også: Derfor deppet Bjørndalen

Samler inn en million
- Målet er å samle inn en million kroner. Pengene skal gå til bygging av to hytter, som skal kunne benyttes av familier med barn som får kreftdiagnosen, forklarer Ole Einar Bjørndalen.

Han er ubetinget glad for å kunne støtte en god sak. Samtidig ser han fram til en ny og annerledes opplevelse.

- Det blir enormt. Vi skal gå åtte timer hver dag med førti kilo i pulken – og overnatte i telt i sprengkulde. Det blir nok en del tid til å tenke, filosoferer Bjørndalen.

Selve turen tar ikke mer enn en ukes tid, ettersom Bjørndalen blir flydd inn til 89. breddegrad.

- Det er ikke langt vi skal gå. Men under slike forhold, får man ikke gått så mange kilometer for dagen, poengterer han.

Isbjørnfare
Kanskje får skiskytterkongen også anledning til å praktisere skyteferdighetene underveis.

- Ekspedisjonen skal være utrustet med to børser, i tilfelle vi møter isbjørn. Forhåpentligvis får jeg lov til å bære en av dem, gliser Bjørndalen.

Noen minutter tidligere viste han at ekspedisjonskollegene har lite å frykte med ham i sin midte. Med bare to bom på standplass vant Bjørndalen en overlegen seier på fellesstarten som markerte verdenscupavslutningen.

Historisk hat-trick
Seieren var Bjørndalens tredje på tre forsøk i Holmenkollen denne uka. En historisk bragd av mannen som snart ikke har flere barrierer igjen å bryte.

- Jeg har vunnet mye, men aldri før tre ganger i Holmenkollen i samme sesong. Litt spesielt, medgir Bjørndalen etter sin 63. verdenscupseier.

Verdenscupen sammenlagt avgjorde han allerede med triumfen i lørdagens jaktstart. Da var han likevel misfornøyd med egen innsats, etter rufsete innsats på standplass.

- En bra dag
Søndag var smilet bredere – fordi det meste klaffet.

- I går var jeg heldig som vant. I dag fightet jeg mye bedre med meg selv og gjorde jobben min både på standplass og i sporet. En bra dag, oppsummerer Ole Einar Bjørndalen.

Skiskyttersesongen avslutter han med kommende ukes NM i Trondheim, der Bjørndalen satser på å gå rubbel og bit – stafetten inkludert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere