RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

Nordtveit benket for sjette gang på rad

Men det var likevel han som kunne juble høyest i møte med Omar Elabdellaoui & co.

B. MÖNCHENGLADBACH - E. BRAUNSCWHEIG 4-1 :

Fredag kveld var det et norsk møte i Bundesligaen, da Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach møtte Omar Elabdellaouis Eintracht Braunschweig.

Braunschweig, som bare hadde tatt ett poeng i Bundesligaen før fredagens kamp, hadde lite å stille opp med og tapte fortjent 4-1.

Oscar Wendt, Raffael (2) og Max Kruse scoret målene for hjemmelaget, mens Mirko Boland scoret gjestenes eneste nettkjenning for kvelden.

Elabdellaoui spilte de første 80 minuttene for gjestene og klarte seg fint, mens Nordtveit ble byttet inn etter 75 minutter og rakk ikke gjøre seg bemerket.

Etter seks serierunder, har Håvard Nordtveit ennå ikke startet en kamp for Borussia Mönchengladbach. Det står i stor kontrast til forrige sesong.

Nordmannen spilte 30 av kampene fra start, og ble byttet inn én gang. Han ble kun byttet ut fire ganger i løpet av sesongen og satt kun én hel kamp på benken.

Ifølge nettstedet altomfotball.no spilte den defensive midtbanemannen totalt 2576 bundesligaminutter i 2012/13-sesongen. 3060 minutter utgjør en hel sesong - minus overtid.

Ikke stresset angående Nordtveit
Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud hadde denne forklaringen på den manglende spilletiden da Nettavisen snakket med ham denne uken:

- På grunn av U21-EM i sommer kom Nordtveit litt sent inn i sesongoppkjøringen, og to andre gutter har fått muligheten til å spille seg inn på midtbanen, sa han til Nettavisen.

- Christoph Kramer en ung spiller, som har gjort det veldig bra, mens Granit Xhaka fra Sveits også har spilt bra på midtbanen, fortalte Tosterud.

Men til tross for lite spilletid på Nordtveit i sesonginnledningen, var ikke Tosterud spesielt bekymret over nordmannen på lang sikt. Han mener 23-åringen har en høy stjerne i klubben.

- Jeg er ganske trygg på at han vil rive til seg en plass på dette laget etter hvert. Jeg er ikke stresset over hans situasjon, sa Bundesliga-eksperten.

P.S: Se bundesligatabellen lenger ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere