RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/AFP/PATRICK HERTZOG

Norge - Italia utsolgt på 14 minutter

Sist oppdatert:
Tirsdag klokken 09.00 ble de 5000 billettene til Norge - Italia lagt ut for salg. 14 minutter senere var alt utsolgt. Nå fryktes det en ny svartebørsskandale.

Norges Fotballforbund har satt av en kvote på 5000 billetter for mannen i gata til den viktige VM-kvaliken mot Italia på Ullevaal 4. juni. Nå er trolig svartebørsen eneste utvei for dem som vil se Åge Hareides menn i aksjon mot superstjernene fra Serie A.

For da billettene ble lagt ut for telefonsalg med en maksimumskvote på ti billetter per person, tok det ikke mange minuttene før det var tomt.

- Jeg ringte presis klokken 09.00. Da fikk jeg til min store overraskelse beskjed om at det ikke var én billett igjen. Hvordan er det mulig å selge 5000 billetter på bare noen sekunder? Enda merkeligere var det at jeg litt senere fikk vite at alt var utsolgt på 14 minutter, sier Giovanni Lorenzi til VG.

I fjor høst ble det mye bråk rundt billettsalget til cupfinalen mellom Lyn og Brann. Også der ble billettene utsolgt på kort tid, for så å dukke opp på svartebørsen til det mangedoble av pålydende.

Ifølge VG skal også Italia-billettene ha dukket opp på svartebørsen like etter at de ble lagt ut for salg. Lorenzi ble tilbudt en billett pålydende 300 kroner til 990 kroner gjennom et privat firma.

Nå jobber NFF med å finne løsninger på problemet.

- NFF-styret prøver å finne løsninger for å få stoppet det som skjer. Men det er vanskelig. Å videreselge billetter rammes ikke av loven. Men det er selvsagt ulovlig å selge til urimelige priser, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere