*Nettavisen* Sport.

Norge - Sverige 4-0

Foto: Giuseppe Cacace (AFP/Scanpix)

Svenskene flirer av at Norge tar med seg fire idrettspsykologer til Vancouver.

08.02.10 14:41

Sverige tar ikke med seg en eneste psykolog til de olympiske lekene i kanadiske Vancouver. Våre naboer i øst mener at det ikke er behov for noe slikt.

- Psykolog..? Nei, jeg går på ski, sier Marcus Hellner.

Og legger til:

- Jeg behøver ingen psykolog. Jeg har lagkameratene mine som støtte dersom det går tungt. Jeg tror at det er viktig å ha en bra stemning i laget. Psykolog skal man gå til dersom man har et problem.

Følg Vancouver-lekene i Nettavisens OL-magasin!

Svenske Aftonbladet mener at det er den norske fiaskoen i Torino i 2006 som er årsaken til at Norge nå reiser til Vancouver med fire idrettspsykologer i støtteapparatet. Norge tok bare to gull mot svenskenes sju.

- De begynner kanskje å bli nervøse, flirer Anders Södergren.

Toppidrettssjef Jarle Aambø forklarte nylig overfor NRK at man fikk gode tilbakemeldinger fra idrettsutøverne i Beijing-OL på bruken av idrettspsykologi.

- Nå bygger vi videre på det, sa Aambø.

Les også: Danskene mobber norsk fotball

Blant de norske OL-utøverne som virkelig har tatt de mentale forberedelsene på alvor denne sesongen, er Marit Bjørgen (29). Allerede etter VM-nedturen i Sapporo i 2007 begynte Bjørgen å snakke om at psykologhjelp kanskje var det som skulle til, men først denne sesongen har hun knyttet nære bånd til Olympiatoppens Britt Tajet-Foxell.

Les også: - Jeg har noen mentale arr

Og Bjørgen nøler ikke med å takke Tajet-Foxell for at det endelig fungerer igjen før et mesterskap.

- Hun har lært meg mye om hvordan jeg skal fokusere riktig. Det handler både om hvordan jeg skal takle press fra media og hvordan jeg skal løse arbeidsoppgavene på trening og i konkurranse. Hun skal ha en veldig stor del av æren for at jeg er tilbake i den formen jeg er nå, sa Bjørgen til Nettavisen tidligere i vinter.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.