Norge balsamert av Polen!

Foto: Vegard Brekke

Norge fikk ikke den starten de drømte om i sluttspillet i EM i bridge, et tap og en seier gjorde at Norge tapte terreng. I torsdagens første kamp feide Polen Norge av banen - Norge er i praksis ute av VM!

01.07.10 13:23

Live torsdag
LIVE: Følg Norges lag i åpenklasse
LIVE: Følg Norges damelag
LIVE: Følg Norges seniorlag

Norge gikk på et av sine største tap noen sinne i kampen mot Polen, det norske laget tapte hele 25-3! Norge er med dette i praksis ute av neste års VM (de seks beste går videre), og ligger for øyeblikket nest sist i sluttspillet. Norge spiller mot Sverige og Danmark i dagens to siste kamper, begge de nordiske naboene kjemper om topplasseringer.

Damene har hatt en god første sesjon for dagen, og slo Russland 17-13. Avstanden opp til 6. plass er allikevel for stor til at det kan bli VM-spill neste år.

Nettavisen følger EM i bridge:

BBO (liveoverføring)

Resultatservice
Åpen klasse live
Damer live
Senior live

Kristiansand BK

NBFs blogg

Norsk Bridgeforbund

Bridge i Norge

Mesterskapssidene

Åpen klasse
Allerede i første kamp av sluttspillet onsdag skulle Norge ut i en nøkkelkamp mot Russland som lå på sjetteplass. Norge fikk en bra start, og ledet komfortabelt. Etter en del katastrofespill mot slutten av kampen klarte russerne å snu et tilsynelatende klart tap til 17-13 seier i sin favør.

Den siste kampen for dagen gikk mot Portugal, som antagelig er en av de svakere motstanderne Norge vil møte i sluttspillet, og her klarte i det minste Norge å få en sårt tiltrengt storseier med 21-9. Før dagens tre kamper ligger Norge på 13. plass 30 poeng bak 6. plassen, som gir VM-spill neste år.

Både Island og Sverige ser ut til å henge godt med i kampen om VM-plass, og for øyeblikket ser det ut til å bli to nordiske representanter i neste års VM (Bermuda Bowl ).

Dameklassen
Damelaget hadde store forventninger til mesterskapet før avreise, men har skuffet så langt. Onsdag tapte laget to kamper og vant en. Laget ligger nå håpløst langt bak målsetningen om VM-plass med sin 13. plass. Sverige ligger på en relativt trygg 5. plass, og det ser ut som om de svenske damene vil måtte forsvare de nordiske landenes ære i neste års VM for damer (Venice Cup ).

Seniorklassen
Norge har de siste par dagene klatret noen få plasser i bunnen av tabellen. Laget har ingen mulighet på VM-plass (Senior Bowl ), men det var det heller ingen som ventet før mesterskapet startet.

Det norske laget i seniorklassen er i motsetning til laget i åpen klasse og dameklassen ikke et landslag. Laget meldte sin interesse til Norsk Bridgeforbund i forkanen av mesterskapet, og fikk anledning til å stille for Norge på egen regning.

Etter 14 av 23 runder leder Israel klassen foran Italia og Østerrike. Gledelig er det også at Danmark og Sverige henger med i kampen om VM-billetter med sine 5. og 6. plasser. Det går mot en spennende avslutning av turneringen som avsluttes med tre kamper lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag