*Nettavisen* Sport.

Norge beseiret Irland

HELTEN: Lisa-Marie Karlseng Utland scoret to mål da Norge slo Irland. Her fra oppgjøret mot Nord-Irland. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ligger an til å spille playoff om VM-plass.

08.06.18 20:25

IRLAND - NORGE 0-2

Norge tok et steg mot neste sommeres VM-sluttspill etter at Irland ble beseiret 2-0 borte fredag kveld. Dermed seiler Norge opp på andreplass i sin gruppe.

Lisa-Marie Karlseng Utland vartet opp med to scornger, én i hver omgang, hvilket senket de irske jentene på Tallaght Stadium i den irske hovedstaden.

Seieren betyr at Norge suser opp på andreplass i gruppe 3, med 12 poeng. De ligger dermed ett poeng bak gruppeleder Nederland etter at fem av åtte kamper er spilt.

I kvalifiseringen er det slik at gruppevinneren går direkte til mesterskapet i Frankrike neste sommer. De fire beste toerne går så videre til playoff. I skrivende stund er det Island, Wales, Norge og Danmark som er de beste toerne.

For Irlands del betyr tapet at de faller ned på tredjeplass i Norges gruppe. De ligger to poeng bak Martin Sjögren og hans lag.

Kampen ble, som kjent, ikke vist på TV da hverken irsk TV eller det irske fotballforbundet valgte å ikke sende kampen. Oppgjøret kunne man derfor følge på NRKs nettsider, og NFF TV.

Kontroll

Norge styrte det aller meste av banespillet i den første omgangen, og allerede etter 18 minutter burde Ingrid Syrstad Engen ha sendt de norske damene i føringen med et skudd fra rundt 16 meter. LSK-spillerens skudd suste over mål.

Kun tre minutter senere fant Guro Reitens corner pannebrasken til Lisa-Marie Karlsen Utland, som sendte Norge i føringen midtveis i den første omgangen.

Reiten burde nok selv ha markert seg for en scoring like etter halvtimen spilt da hun fikk avslutte etter klabb og babb inne foran keeper. Forsøket hennes ble slått i tverrliggeren av den irske keeperen.

Like før pause så burde også Isabell Herlovsen ha doblet den norske ledelsen da Reiten, på ny, leverte en herlig dødball. Vålerenga-spissen stanget forsøket sitt like utenfor.

Det var uansett de norske jentene som kunne smile bredest med en 1-0-ledelse etter de første 45 minuttene.

Les mer: Jenta med gullfoten

Irland prøver

Irene så ut til å ha våknet i den andre omgangen da Leanne Kiernan suste forbi det som var av norske spillere, og var alene igjennom med Ingrid Hjelmseth.

Norges rutinerte keeper holdt seg kald, og kunne enkelt plukke opp Kiernans dårlige avslutning.

Norge tok mer og mer over i den andre omgangen, og irene slet med å henge med når de rødkledde kom i angrep. Like etter timen spilt skulle de igjen vise sin styrke på dødball.

Karoline Graham Hansens frispark ble stanget videre inn i boksen, og på ny stod Utland parat til å bredside inn Norges andre scoring i kampen.

En strek i regningen for Norge var at Graham Hansen måtte av med skade etter 66 minutter spilt. Hun måtte, som kjent, også ut med en skade i Champions League-finalen da hennes Wolfsburg tapte mot Ada Hegerberg og Lyon.

Reiten var på ny nære en scoring i den andre omgangen, men nok en gang måtte LSK-spilleren se seg stoppet av aluminiumen da hun banket ballen i stolpen fem minutter før full tid.

Irland slet med å spille igjennom et godt og kompakt norsk forsvar, og dermed måtte hjemmelaget gå av banen uten nettkjenning. Norge vant kampen 2-0 i Dublin.

Norge og Irland møtes igjen i neste uke da irene gjester Viking Stadion i Stavanger tirsdag 12. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag