RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge ble nummer sju

Sist oppdatert:
TUNIS (TV 2 Nettavisen): Kristian Kjelling & co. tok sjuendeplassen i håndball-VM - etter seier 30-27 over Russland i plasseringskampen. Landslagstrener Gunnar Pettersen karakterisserte kampen som pinlig dårlig.

Men han poengtrete at laget tross alt vant - og sikret seg sjuendeplassen i mesterskapet. Det er den beste prestasjonen noe norsk herrelag har gjort i et håndball-VM.

- Dette var dårlig, pinlig dårlig. Dette er det dårligste russiske laget jeg har sett noen gang, og vi burde blåst dem av banen.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si at vi burde feid over dem. Men de var dårlige. Fra 12-7 gjør vi fryktelig mye rart til langt ut i andre omgang. Men det er sterkt å snu kampen til seier. Det skal gutta ha for.

- Jeg er imidlertid fornøyd med sjuendeplassen i mesterskapet. Vi skal huske på at i neste VM gir sjuende en OL-plass i Beijing, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Norge rotet bort en femmåls-ledelse, og lå under ved pause, men klarte å skjerpe seg i andre omgang.

Steinar Ege sto over dagens kamp. I stedet startet Ole Erevik i buret. Også Jarle Rykkje fikk sjansen i dagens kamp.

Lagene fulgte hverandre de første ti minuttene av kampen, men så rykket Norge i fra. Laget gikk opp til 9-6, og tok et solid grep om kampen. Russerne valgte å ta timeout på stillingen 11-7 til Norge. Da hadde akkurat Kristian Kjelling misbrukt en sjumeter.

Men timeouten hjalp lite umiddelbart. For Frank Løke økte til 12-7 med det samme. Men så skjerpet russerne seg. Laget gikk rett opp til 10-12, etter at Johnny Jensen satt på utvisningsbenken.

Bedre ble det ikke da Frode Hagen også fikk en tominutter. Eduard Kokcharov scoret sitt sjuende mål, da han reduserte til 11-12.

Tre minutter før pause gikk russerne opp i 13-12 - etter en hodeløs norsk periode. Mot slutten av omgangen fikk Russland to mann utvist. Da klarte Rune Skjærvold å utligne til 14-14, men Russland scoret i omgangens siste sekund.

2. omgang startet som den første sluttet. Russerne scoret to kjappe mål, mens nordmennene fortsatte å rote. Først på stillingen 16-19 våknet nordmennene. Etter 19 minutters spill var Norge tilbake i ledelsen. Det var da Marius Riise scoret til 23-22. Preben Vildalen økte til 24-22, før russerne kom ajour igjen. Men tre kjappe kontringer bragte Norge opp i en tremålsledelse når det gjensto fem minutter.

To minutter før slutt hadde russerne igjen klart å spise seg innpå - 27-26. Heldigvis klarte Frank Løke å straffe straffekast i neste angrep. Den satte Preben Vildalen sikkert i mål.

Etter 28.50 fikk Glenn Solberg en to minutters utvisning. Ole Erevik reddet så et russisk skudd. Marius Riise kontret og ble tatt. Preben Vildalen scoret igjen sikkert fra straffemerket - og seieren var sikret.

Kampen scoring for scoring her

Disse starter for Norge
Ole Erevik - Marius Riise, Frode Hagen, Glenn Solberg, Johnny Jensen, Jan Thomas Lauritzen og Jarle Rykkje. Jensen bytter med Frank Løke i angrep.

Du kan også se disse kampene på WEB-tv denne helgen:

Lørdag:
Hellas - Serbia (om 5. plass) klokken 12.30

Tunisia - Spania (semifinale) klokken 14.50

Frankrike - Kroatia (semifinale) klokken 17.20

Søndag:
Bronsefinale klokken 15.00

Finale klokken 17.10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere