Norge blir i A-puljen

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Norge vant skjebnekampen mot Danmark og beholder statusen som A-nasjon i ishockey.

09.05.06 18:23

NORGE - DANMARK 6-3: Tore Vikingstad inspirerte lagkameratene til seier i skjebnekampen mot Danmark. Tysklands-proffen var i rekke med Patrick Thoresen og Per-Åge Skrøder mer enn danskene klarte å takle.

Det så stygt ut da Kim Staal sendte Danmark opp i ledelsen 2-1 idet pausesignalet lød etter første periode.

Fire poeng på Vikingstad
Norge viste seg imidlertid fra sin beste side i andre periode. Tore Vikingstad stod bak to av målene da Norge snudde 1-2 til 4-2 i løpet av andre periode, og det var ikke mer enn rett og rimelig at kampens beste spiller fikk lov til å sette inn 6-3-målet i tomt bur etter at danskene hadde tatt ut målvakt Peter Hirsch i et desperat forsøk på å redusere.

Vikingstad endte kampen med ett mål og tre assists.

- Det er alltid gøy å slå Danmark i ishockey. I dag var det fortjent også. Det var deilig! sa Vikingstad til NRK etter matchen.

Mats Trygg scoret Norges første mål på et skudd i overtallsspill, mens Mads Hansen satte inn det andre etter en retur på Anders Bastiansens avslutning. Per-Åge Skrøder scoret Norges tredje mål, Patrick Thoresen det fjerde og Marius Holtet det femte.

Mange utvisninger
I likhet med oppkjøringskampene og de to første kampene i dette VM slet Norge også i den tredje kampen med å holde seg unna fryseboksen. Alle målene til Danmark kom mens Norge hadde en spiller utvist. Men denne gang møtte Roy Johansens gjeng heldigvis et annet lag som sliter med å holde antall utvisninger nede.

Begge lag endte med 18 minutter i boksen.

Unge Mathias Gundersen, den 20 år gamle Stjernen-målvakten, spilte solid i sin første VM-kamp fra start og viste at landslagssjef Johansen gjorde rett som satset på ham i skjebnekampen.

Tar med null poeng
Canada og USA går sammen med Norge videre fra gruppe D. Norge tar ikke med seg noen poeng videre, ettersom det bare er poeng mot andre lag i mellomspillet som teller der.

Norges neste kamp blir på fredag, mot det laget som ender på andreplass i gruppe A. Vikingstad tror Norge kommer til å slippe seg mer løs og bli enda bedre utover i turneringen.

- Nå har vi ikke noe press på oss lenger. Nå kan vi prøve å gå ut hardt og ha det moro, sier Vikingstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag