*Nettavisen* Sport.

Norge blir rundspilt!

Verdensmestrene i åpen klasse fra 2009 består utelukkende av menn. Boye Brogeland(t.v.) er eneste spiller fra dette laget som deltar i årets EM. Foto: Christian Vennerød

Katastrofe etter halvspilt kvartfinale i bridge VM.

07.09.09 00:35

Norge har så langt blitt knust av Kina i sin kvartfinale i bridge VM. Så godt som ingen avgjørelser har gått i norsk favør, og de stygge sifrene etter første halvdel er 125-54,5 til Kina. Det norske laget må nullstille etter dagens forferdelige opplevelse, og bør begynne å sanke IMPs allerede i første spill i morgen om vi skal kunne ha håp om videre avansement.

I de andre kampene i Bermuda Bowl er det langt jevnere, og det er helt åpent i alle kampene før de siste tre sesjonene i morgen.

De svenske damene har rystet bridgeverdenen med å banke storfavorittene Kina hele 63–16 i første sesjon. Selv med carry-over på minus 16 ledet Sveriges damer med 31 IMP før sesjon 2. I sesjon 2 og 3 har Kina kommet sterkt tilbake, og leder nå 115–81.

I seniorklassen ligger det svenske laget under med 81 imp mot Polen, i likhet med det norske laget i Bermuda Bowl virker nå semifinalen som en litt fjern drøm.

Lenker:
Norsk Bridgeforbund
GeOs mesterskapsblogg
Mesterskapssidene
Livescoring
BBO – Bridge Base Online – NY BBO!
OurGame – live bridge
BIN – Bridge i Norge

Ikke alt har vært mørkt i denne kampen heller, her har vi sakset et flott spill av Espen Lindqvist ifra Bridge i Norges mesterskapsblogg, ført i pennen av Christian Vennerød.

Tre grand på 24 hp uten tilpass

Boye
Kn 8 6 5 4
6 4
E 10
E Kn 8 2

Espen
E 10
E Kn 8 2
D 9 5 3
6 5

Spill 5 ingen i sonen

Boye

Wang

Espen

Zhuang

1ru*

pass

pass

1sp

pass

2NT

pass

3NT

pass

pass

pass

* Presisjon

Syd spilte ut kløver ti, som Espen dekket med knekten. Da kom dama, og så kongen. Espen tenkte en stund før han spilte spar ess og spar ti. Nieren kom på fra Syd, og nord stakk med damen. Nord vred til hjerter tre, som Espen la toeren på, og Zhuang fikk for sjueren. Han fortsatte med kløver 7, som Espen stakk med åtteren i bordet. En høy spar som nord stakk med damen (Øst og sør la ruter) og spilte hjerter fem. har du oversikten nå?

Espen tok for esset, og spilte kløver seks som ble stukket med nieren. Nord hadde ikke og kastet ruter syv. Kommentatoren på Ourgame, herr Chen, hadde sjikanert kontrakten fra første stikk, men Espen visste nå hvordan han skulle få hjemgang.

Dette er igjen:

Boye
8 5

E 10
2

Espen

Kn 8
D 9 5

Espen trenger fire av de siste fem stikkene. .Hvis han tar for de to sparene og Syd har ruter konge i tillegg til den høye 3 kløveren, blir dette en skvis, der sør må kaste den fine hjerteren sin, slik at han blir innspilt på kløver to og må spille opp fra ruter konge. Zhuang prøvde å lure Espen med å single ruter konge og beholde en hjerter, men Espen lot seg ikke lure! Han toppet ut ruterkongen. Nydelig.

Kineserne meldte likt, og fikk samme utspill. Men i stedet for å gå på sparen, spilte kineseren kløver til åtte i stikk to. Den fikk han for, og nå spilte han spar til tieren på hånden. Senere spilte han hjerter til knekten. Slik fikk også han ni stikk, om ikke like elegant.

Transnationals
Nå når VM går inn i cupfasen, starter også Transnationals Teams opp. Dette er også et verdensmesterskap, men spillerne trenger ikke å representere samme land eller forbund. Første kamp starter mandag kveld.

Det er flere norske og delvis norske lag med i turneringen. Et av favorittlagene er lag Zimmermann som er forsterket med det norske superparet Geir Helgemo og Tor Helness.

Vi kommer selvsagt til å holde deg løpende oppdatert også på Transnationals så fort turneringen er i gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.