RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge disket - svensk sensasjon

Sist oppdatert:
Carl Johan Bergmann skjøt feilfritt, og gikk Sverige inn til en sensasjonell seier i skiskytterstafetten i Oberhof. Norge ble diskvalifisert fra fjerdeplassen. Sjekk hvorfor.

Det var Lars Berger som gjorde en fatal bommert på sin stående skyting. Et feil ladegrep gjorde at en patron spratt ut av børsa. Han forlot standplassen med børsa i hånda for å hente patronen, og brøt dermed sikkerhetsbestemmelsene.

På bakgrunn av det så var diskvalifikasjonen av Norge helt grei. Herretrener Roger Grubben vil ikke kritisere Lars Berger for det som skjedde.

Slakter ikke
- Diskvalifikasjonen av Lars er helt grei. Det visste jeg kom til å skje med det samme. Men jeg kommer ikke til å henge ut en mann i media som gjør en feil når det koker på standplassen. Lars har lært av dette, og kommer ikke til å gjøre feilen igjen.

- Han vet godt at han har gjort en feil. Han visste det vel i og for seg da han gikk sisterunden også. Og det er for seint å gjøre noe med dette nå. Neste gang får ha ta med seg et par ekstra skudd, slik at han slipper å hente det han eventuelt mister. Det hadde han ikke i dag, sier Grubben til TV 2 Nettavisen.

Utviklingen
Hallvard Hanevold skjøt feilfritt på sin etappe, men måtte se seg slått med ni sekunder på etappen av Russland. Han gikk ut fra stående seks sekunder foran russeren Sergei Rosjkov. Men russeren hentet ham inn, og da Hallvard falt i en utforbakke rykket russeren fra.

Lars Berger hentet inn de ni sekundene på Pavel Rostovtsev veldig tidlig på etappen. Han kom da også først inn på liggende, men bommet på fire skudd, og måtte tåle en strafferunde. Han gikk ut 27 sekunder bak russeren etter første skyting.

Også på stående plundret Lars mye. Han måtte bruke alle ekstraskuddene, og rotet i tillegg med ett av skuddene. Dermed gikk han ut fra stående 1,08 bak Rostovtsev.

Berger måtte forflytte seg over til matta ved siden av for å hente det ene skuddet som falt ut. Han hadde da børsa i hånda. Det er ikke lov, og Norge ble altså i ettertid diskvalifisert.

Inn mot veksling gikk han inn 18 sekunder, og sentre Egil Gjelland ut 50 sekunder etter Nikolai Krouglov - på en 4. plass.

Trøbbel på stå
Gjelland skjøt feilfritt på liggende, mens russeren måtte tåle tre ekstraskudd. Men også Sven Fischer skjøt fullt - og gikk Tyskland opp i teten.

Men på stående misset Fischer grovt, og måtte ut i to strafferunder. Det måtte også Egil Gjelland. Mens svenske Matthias Nilsson jr. skjøt fullt hus, og sendte Sverige opp i en sensasjonell ledelse.

Kort prosess
Carl Johan Bergmann gjorde kort prosess med konkurrentene, og smadret både Michael Greis og Ivan Tsjeresov på siste etappe. Ole Einar Bjørndalen gikk Norge kraftig innpå teten på sin etappe, men måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Han gikk ut 2,05 bak Bergmann, men var bare 51 sekunder bak i mål - snaue åtte sekunder bak Russlands tredjeplass. Tyskland ble nummer to, 35 sekunder bak Sverige..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere