*Nettavisen* Sport.

Norge én kamp unna OL

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Søndag venter finale mot Danmark.

07.02.09 21:24

Norge-Frankrike 3-2

JORDAL (Nettavisen): Norges ishockeylandslag måtte vinne for å holde liv i drømmen om OL-spill i Vancouver neste år. Lørdag var Frankrike motstander, og det ble ingen lett match for de norske iskrigerne.

- Frankrike var gode og mer giftige enn det Kasakhstan var, men det var vel likevel en fortjent seier, oppsummerte Patrick Thoresen etter kampen.

God start
Det startet bra for Norge, som sytten minutter ut i første periode tok ledelsen ved Tore Vikingstad. Frankrike utlignet syv minutter ut i midtperioden, før superrekka Thoresen, Vikingstad og Skrøder igjen leverte varene.

Vikingstad satte først inn sitt andre mål for dagen etter flott samspill med rekkekamerat Thoresen, før Morten Ask økte ytterligere. Asks mål kom for øvrig mens Norge var i undertall.

Frankrike ga seg ikke, og bare sytten sekunder ut i sisteperioden reduserte Franskmennene. Men Norge holdt unna, hvilket betyr at laget kun er én kamp unna OL i Vancouver.

- Dette var en lagsseier, vi viste ordentlig vilje, sier landslagssjef Roy Johansen.

Fifty-fifty
Søndag venter Danmark til en ren finale om den ettertraktede OL-plassen. Men tomålsscorer Tore Vikingstad tror ikke danskene blir lett match.

- Det er fifty-fifty hvem som vinner. Begge lag er jevne, og det kan bli marginer som avgjør, sier Vikingstad.

Vikingstad med sine to mål var igjen sentral for Norge, og tysklandsproffen tror det gode samarbeidet kommer av flere års spill med de samme spillerne.

- Vi kjenner hverandre godt, og har spilt mange kamper sammen.

Olimb skadet
En dårlig nyhet for det norske landslaget er at de søndag må klare seg uten Mathis Olimb. Ti minutter før slutt smalt Olimb sammen med en fransk back, og ble liggende. Ifølge landslagets lege handler det trolig om et brudd for Oslo-gutten som er aktuell for spill i svenske Frölunda fra neste sesong.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag