Gå til sidens hovedinnhold

- Norge er dårligere enn før

Spanske aviser er bekymret for den norske vinteren, men mener likevel at landslaget var heldig da det trakk Norge som motstander i playoff-spillet til fotball-EM.

Alle de store spanske avisene med internettutgave har mandagens omspill-trekning i Frankfurt blant dagens hovedsaker.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Kan Norge slå Spania?
Ja, selvsagt
Nei, det er håpløst

Se resultat

Ved 13.30-tiden var det derimot bare Madrid-avisen El Mundo og sportsavisen AS som hadde rukket å komme med betraktninger av den norske motstanderen.

- Norge svekket
El Mundo har ikke glemt at Norge vant 1-0 i åpningskampen i EM i Nederland og Belgia for tre år siden, men mener at laget er klart svekket siden den gang.

”Norge, som slet fælt med å kapre andreplassen i gruppe 2, er ikke like gode som de var for noen år siden. Men de har samme spillertyper som den gang, mange av dem med erfaring fra engelsk og kontinental fotball”, skriver avisen.

El Mundo er tilfreds med at Spania unngikk å møte Nederland og Tyrkia, som avisen anser for å være de beste omspill-lagene ved siden av Spania.

Avisen skriver videre at landslaget hadde håpet å unngå et østeuropeisk lag med tanke på vinterklimaet, og at det beste hadde vært å få hjemmekampen til slutt.

”Ingen av disse ønskene ble oppfylt, ettersom Norge ligger i Norden og den siste kampen spilles der”, fortsetter El Mundo.

- Har spissproblemer
Sportsavisen AS trekker frem Norges spissproblemer.

- Det norske laget er for tiden ingen vanskelig motstander for Iñaki Saez’ mannskap. Spesielt med tanke på at lagets store stjerne, Ole Gunnar Solskjær, er ute med skade og at tidligere Valencia-spiss John Carew er tvilsom må grunn av krangel med landslagsledelsen etter at han slo til en lagkamerat på trening, skriver AS.

Snublet mot Hellas
Spania er nummer tre på FIFA-rankingen, men har ikke vært helt patent i EM-kvalifiseringen og må ut i omspill etter å ha snublet med 0-1 hjemme mot Hellas, 2-2 borte mot Ukraina og 0-0 borte mot Nord-Irland. Til sammen ble det til 2. plass ett poeng bak grekerne.

Spania har ingen fast hjemmearena, men ifølge sportsavisen Marca er Madrid, Valencia og Sevilla de mest aktuelle byene for den første kampen 15./16. november. Kampstedet bestemmes senere.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene