*Nettavisen* Sport.

Norge er et bedre lag

Foto: Scanpix / AP Photo/ Lefteris Pitarakis

Danske fotballkommentatorer mobber Norge, men de tar veldig feil.

28.03.11 07:18

SPORTSPILL-VURDERING:

Den danske fotballkommentatoren og Norge-hateren Flemming Fjeldgaard har sammenlignet det norske og det danske landslaget på papiret før helgens kamp. Hans konklusjon er at Danmark får 25 poeng og Norge 19 poeng.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Han har vurdert spillerne på det han kaller et «Barcelonameter» - altså hvor gode de er i forhold til Barcelona. Siden vi ikke kan være dårligere enn mannen som har lite pent å si om Norge så får han her vårt svar:

(Les den danske originalen her)

Danmark (4-3-3)

Thomas Sørensen 1
Sørensen får 2 av vår danske venn, som nok har glemt at han knapt har spilt på førstelaget til «topplaget» Stoke i år. Han er andrekeeper bak Asmir Begovic.

Lars Jacobsen 2
Jacobsen har 17 kamper for West Ham United i år, laget med flest baklengsmål i ligaen. Han får en toer av vår danske venn, noe som er for høyt - men hvis man tar Jacobsen og Zanka under til sammen blir det i hvert fall 3.

Zanka 1
Han får bare en ener av vår danske venn, men denne tidligere lagkameraten til Brede Hangeland mener vi faktisk er bedre enn som det. 20-åringen er et stort talent, men kanskje bare en ener akkurat nå. Han kommer til å nå høyere.

Daniel Agger 5
Skadefri er han en av de beste og mest spillende midstopperne i verden, og han fortjener nok femmeren han får av dansken så lenge han er nettopp skadefri.

Michael Silberbauer 1
Det er ikke spesielt imponerende å være stjerne på FC Utrecht, og spesielt ikke hvis man skal spille i en litt uvant posisjon. Dansken gir han 2.

Christian Poulsen 1
Fullstendig i skyggeland i Liverpool, og Liverpoolfansen sier selv: «Poulsen skulle ej gitt vekk for ei Danskepølsa.» Han får 3 av vår danske venn, som må ha vært litt full.

Christian Eriksen 3
Kanskje et av nordens største talenter og kan være svært god når han er god, men er ung og ustabil. Treeren han får av vår danske venn er likevel grei.

William Kvist 2
FC København-spilleren Kvist har vært i sin moderklubb lenge, og er en viktig mann for dem. Solid spiller som kan spille for flere posisjoner. 2 er riktig.

Dennis Rommedahl 1
Han var muligens bedre enn dette en gang, men Rommedal har ikke vært så god som man trodde på lenge. I sin siste sesong for Ajax ble han utlånt til Nec Nimjegen. Han ble ingen suksess i Charlton før det, og er nå i Olympiakos. Han får 2 av vår danske venn, men vi mener 32-åringen nå kun fortjener en ener.

Nicklas Bendtner 2
Spiller ikke fast på Arsenal, og viser nok ikke stor nok scoringsteft til å bli en virkelig stor spiss. I hvert fall ikke om han fortsetter i Arsenal. Samme karakter som vår danske venn.

Michael Krohn-Dehli 1
En fin spiller for Brøndby, som aldri slo igjennom i Ajax. Samme karakter som vår danske venn.

LES OGSÅ: Danskene tror Norge vinner

Norge (4-5-1)

Rune Almenning Jarstein 1
Hadde det ikke vært for at det kan bli en del tabber i ny og ne kunne karakteren blitt høyere, men på Barcelonaskalaen blir det samme karakter som vår danske venn gir.

Espen Ruud 2
Ruud spiller jo i Danmark, så vi stoler på den danske vurderingen.

Brede Hangeland 6
Brede Hangeland er en av de beste midtstopperne i England, og i motsetning til Agger er han også sjefen på banen. (Poulsen er for øvrig kaptein på Danmark). Den snøblinde dansken gir ham 3, men vi siterer nok en gang en Liverpool-supporter: «ville byttet de to på flekken»

Kjetil Wæhler 1
Greit nok, på denne skalaen blir det vanskeligere for Wæhler å komme lenger opp nå. Sammen med Hangeland er det likevel solid.

John Arne Riise 3
Riise spiller på Roma, fast og kom fra stor suksess i Liverpool. Vår danske venn gir ham 2, men det betyr bare at italiensk fotball ikke er noe han kikker på.

Erik Huseklepp 2
Huseklepp er veldig god når han er god, og ikke fullt så god jevnt over muligens. Toeren han fikk fra dansken er grei.

Bjørn Helge Riise 1
Det er vanskelig å forsvare en høyere karakter på en spiller som spiller i Championsip. Samme som dansken.

Henning Hauger 1
Hauger har vel ikke helt Barcelona-klassen, men er en god spiller.

Christian Grindheim 2
Grindheim er en terrier som er viktig. Nok en gang er vi enige med dansken.

Morten Gamst Pedersen 2
Gamsten er god, men han er nok bare en toer på Barca-skalaen. Samme som dansken gir.

Mohammed Abdellaoue 2
Moa og Bendtner kan nok sammenlignes nivåmessig, så vi er enige her også.

Totalt Danmark: 20 (-5)
Totalt Norge: 23 (+4)

Les også: Vil du ha 12 rette på en fredag?

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Nå kan du også spille uten kortleser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.