Norge får stille med én ekstra kvinnelig løper i allround-VM i Vikingskipet om halvannen uke.

Ida Njåtun (22) var fra før tatt ut til VM på hjemmebane, men nå er det klart at Norge får en kvote på to løpere i kvinneklassen.

Norge sto på annenplass på reservelisten og fikk med en løper til etter at den tsjekkiske duoen Martina Sablikova og Karolina Erbanova meldte forfall. Sablikova har slitt med ryggen i lengre tid, mens Erbanova har primært satset sprint denne sesongen.

- Vi skal ta avgjørelsen om hvem som skal gå når vi har fått sett på resultatene til Mari og Hege etter verdenscupen i Inzell til helgen. Det blir bestemt søndag, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Hege Bøkko har mistet deler av sesongen på grunn av twar, men Hol-løperen har vært med på den tre uker lange høydesamlingen i Italia og går i Inzell. Hun er likevel et stykke unna formen, og dermed kan det være Hemmer som får den siste plassen.

- Det ser ut som Hege trenger enda mer tid på seg, og det har tatt tid å komme tilbake. Hun er innstilt på å gå i Inzell, og så får vi se hva det vil bringe. Det kan hende Inzell kommer litt for tidlig, men de skal gå først, forteller Pedersen.

Skøytelandslaget reiser fra Collalbo til tyske Inzell torsdag. Verdenscupstevnet arrangeres lørdag og søndag.

Mennenes VM-tropp består av Håvard Bøkko (26), Sverre Lunde Pedersen (20) og Simen Spieler Nilsen (19).

Allround-VM arrangeres i Hamar 16.-17. februar. (©NTB)