Gå til sidens hovedinnhold

Norge får fire VM-plasser

Thor Hushovd kan se frem til mer støtte enn han fikk da han vant VM-gull.

Det har lenge vært klart at Norge har sikret seg minst tre plasser i VM i København.

Men en regel som sier at nasjoner som ikke har like mange syklister som har plukket poeng på World Tour-rankingen som de har antall plasser, mister en del av den opparbeidede kvoten (de har rett på å stille med minst seks ryttere, om nasjonen i utgangspunktet har gjort seg fortjent til ni plasser).

Kan takke Luxembourg for en ekstra plass
Hverken Storbritannia eller Luxembourg, som begge kom topp 10 på nasjonsrankingen på World Touren ,og dermed i utgangspunktet hadde gjort seg fortjent til å stille med ni menn, klarte å oppfylle dette kravet.

Les også:- Bør være VM-aktuell uansett

Da sier reglene at overskuddsplassene skal fordeles til nasjonene som kom rett utenfor topp 10 på World Tour-rankingen.

Med sin 12. plass lå Norge godt an til å få en ekstra rytter med til VM på bakgrunn av denne regelen, men siden Norge kun har tre mann som har sanket World Tour-poeng i år, var det vanskelig å vite om Norge hadde rett på noen av overskuddsplassene.

Les også:Slik får Norge fire mann i sykkel-VM

Nå er det i midlertidig klart at det gjør vi. Norges Cykleforbund (NCF) melder på sine hjemmesider at Norge har fått en kvote på fire menn til seniorenes mesterskap.

Det betyr at Norge får en plass ekstra i forhold til fjorårets VM, noe som i utgangspunktet også bør bety at Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen får mer og bedre støtte enn de fikk under suksessmesterskapet i Australia i fjor.

Mange norske talenter
Også i U23-klassen har Norge økt kvoten i forhold til i fjor. Her har Norge hele fem plasser, og til procycling.no har Steffen Kjærgaard tidligere avslørt at han vil plukke ut VM-laget fra troppen som reiser til Tour de l’Avenir.

Det vil si at sportssjefen er nødt til å vrake enten Bjørn Tore Hoem, Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge, Filip Eidsheim, Johan Fredrik Ziesler eller Sven Erik Bystrøm.

I kvinneklassen har Norge opparbeidet seg retten til å stille med tre ryttere på start.

PS: Reidar Borgersen er allerede tatt ut til å kjøre tempoøvelsen i VM, mesn Edvald Boasson Hagen har sagt at han dropper denne disiplinen. Stian Saugstad og Vegard Stake Laengen skal representere Norge på tempoøvelsen i U23-mesterskapet.

Kommentarer til denne saken