Gå til sidens hovedinnhold

Norge får ny Tsjekkia-sjanse

Fotballandslaget har aldri slått Tsjekkia, men får en ny mulighet neste år.

Onsdag ble det klart at Norges fotballherrer møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal stadion 10. august 2011.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått i stand denne kampen. Tsjekkia er en sterk motstander, og det passer bra for oss å møte dem som en oppkjøring til de siste EM-kvalikkampene, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotballforbundets hjemmesider.

Norge og Tsjekkia har møtt hverandre fire ganger før. I kvalifiseringen til 1996-EM spilte lagene 1-1 på Ullevaal, mens Norge tapte 0-2 i Praha. I play off til VM i Tyskland 2006 vant Tsjekkia begge kampene 1-0.

Tsjekkia er i EM-kvalifiseringsgruppe med Spania, Skottland, Litauen og Liechtenstein. Tre av lagets største stjerner er for tiden keeper Petr Chech i Chelsea, spissen Milan Baros i Galatasaray og midtbanespiller Tomas Rosicky i Arsenal.

Tsjekkerne kan blant annet skilte med EM-sølv etter finaletap for Tyskland i EM i England 1996, og semifinale i EM 2004 da de røk ut for senere europamestere Hellas.

Etter Tsjekkia-kampen 10. august neste år, gjenstår tre EM-kvalikkamper for Norge: Island 2. september (hjemme), Danmark 6. september (borte og Kypros 11. oktober (hjemme).

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken