*Nettavisen* Sport.

Norge fikk hjelp av Canada

Foto: David Josek / AP

USA ligger fortsatt bak Norge etter fredagens tap på straffer mot Canada.

06.05.11 19:43

Norge har en strålende mulighet til å gå videre til kvartfinale i VM i ishockey, som for tiden spilles i Slovakia. Det skyldes den sensasjonelle seieren mot Sverige og den imponerende 3-2-seieren mot Sveits.

Nå trenger Roy Johansens iskrigere kun en høyst overkommelig seier mot Frankrike for å sikre kvartfinaleplassen.

Norge foran USA
Fire av de seks lagene i gruppe F går nemlig videre, og Frankrike ender ganske sikkert på sisteplass. Det betyr at Norge kun trenger å legge ett lag til bak seg, og det er en god sjanse for at dette laget blir nettopp Sveits.

Det er farlig for landslagsspillerne å tenke for langt fram, men vi som skriver og leser om VM i Slovakia, kan tillate oss å kikke på potensielle kvartfinalemotstandere.

Ettersom USA fredag tapte mot Canada, holder Norge fremdeles amerikanerne bak seg på tabellen i mellomrunden.

Tyskland leder den andre gruppen, hvor Norges potensielle kvartfinalemotstander befinner seg. Tyskerne tapte 4-5 etter straffeslag i fredagens kamp mot Finland, men har sju poeng etter tre kamper. Tsjekkia og Russland har seks, mens Finland har fem.

Tsjekkia har én kamp til gode og må regnes som favoritt i gruppen, sammen med Russland, selv om Tyskland virkelig har imponert i dette mesterskapet.

Storspill av USAs keeper
I fredagens storkamp mellom USA og Canada ble det svært jevnt.

Mike Komisarek sendte USA i ledelsen med et skudd fra blålinja som tok Canadas målvakt James Reimer på senga. Brent Burns utlignet, men Jack Johnson sendte USA tilbake i front med sitt kontringsmål rett fra utvisningsboksen.

USAs keeper Ty Conklin reddet 29 av 30 skudd i de to første periodene og var sterkt ansvarlig for at USA gikk til sisteperioden med ledelse 2-1 mot forhåndsfavoritten.

Canada har på papiret et betydelig bedre lag enn USA. Det viste seg også på isen i den tredje perioden, som Canada vant 2-1. John Tavares utlignet til 2-2 og Jason Spezza hamret inn 3-2 med et vakkert slagskudd i krysset.

Mats Zuccarello Aasens lagkamerat Derek Stepan fra New York Rangers utlignet imidlertid for USA, og det endte 3-3 etter både 60 og 65 minutters spill.

Canada topper
Det endte med straffeslagkonkurranse.

Jordan Eberle sendte Canada i ledelsen i den første runden, og da Rick Nash satte inn Canadas andre straffe, var kampen over. Amerikanerne klarte nemlig ikke å score.

Canada topper dermed Norges gruppe, og er med sine sju poeng to foran Norge etter at tre av fem kamper er spilt. USA har fire poeng. Det samme har Sverige, som møter Frankrike senere fredag kveld.

Norge møter Canada lørdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.