*Nettavisen* Sport.

Norge fikk juling av Finland

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Finnene var dødelig effektive i overtallsspill.

25.04.09 19:53

FINLAND - NORGE 5-0:

Lørdag spilte Norge sin første kamp i A-VM i ishockey. Åpningskampen var definitivt ikke av den enkle sorten: knallharde Finland ventet på Roy Johansens mannskap.

Norges mange utvisninger satte definitivt sitt preg på kampen. Intet mindre enn åtte utvisninger var de kalde fakta etter oppgjøret.

- Det er litt skuffende å se at vi drar på oss så mange unødvendige utvisninger. De har såpass mye gode spillere, og i overtall er de såpass hvasse at de kommer til å score på kanskje to av fem muligheter. Og det viste de i dag at de kunne klare. Utvisningene kostet oss matchen, sa Patrick Thoresen til NRK etter kampen.

Ustoppelige finner
Finlands tre første scoringer kom etter overtallsspill og sørget for at det sto 3-0 til de hvite og blå etter den første perioden.

Anti Miettinen, Jarkko Immonen og Niko Kapanen scoret finnenes mål i de første 20 minuttene.

I den andre perioden hang Norge litt bedre med, men finnene hadde stort sett kontroll i sitt defensive spill. Mika Pyorala scoret midtperiodens andre mål, og dermed sto det lite pene 4-0 i finnenes favør før sluttperioden.

Mikko Lehtonen sørget for at sluttresultatet ble 5-0 med sin scoring som også kom i overtallsspill i starten av sluttperioden.

Beinhardt oppgjør venter Norge
Dermed har Norge fått en kjedelig start på VM, men det var heller ikke stilt de store forventningene mot meget sterke finner.

Lettere blir det heller ikke i Norges neste kamp. Mandag venter Tsjekkia på Roy Johansens gutter.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.