Da kampen så ut til å skulle ebbe ut med 1-1 tok «Caro» saken i egne hender, fosset forbi hele det engelske forsvaret og banket ballen i mål. En fantastisk soloscoring av en ekte fotballkunstner.

Et rekordstort hjemmepublikum på 10.830 fulgte Norges kvinnelandslags første hjemmekamp på ett år, mot laget som knuste de norske i VM. Ambisjonen om å vise at kvartfinalen ikke viste rett styrkeforhold ble innfridd til fulle.

Les også: Lucy Bronze fikk herje mot Norge: - Jeg ble overrasket

Et drømmeskudd fra Georgia Stanway ga England en tidlig ledelse, men Frida Maanums hodemål ordnet 1-1 før den elleville avslutningen.

Karina Sævik viste igjen at Graham Hansen ikke lenger er den eneste i landslaget som kan levere tekniske lekkerbiskener fra øverste hylle og skape ubalanse ut av ingenting. Der Englands høyreside herjet med Norge i Le Havre, var det Norges høyreside som skapte mest på Brann stadion.

Les også: Graham Hansen om å bli presentert som Barca-spiller: - Stor stas

I sin 138. og siste landskamp var Ingrid Hjelmseth (39) Norges kaptein. Hun ble byttet ut rett før slutt og fikk stående applaus i tillegg til omfavnelser av alle lagvenninnene.

Hennes ambisjon om å holde nullen i avskjedskampen ble umulig å innfri da Stanway fikk sitt livs drømmetreff etter ni minutter. Nikita Parris tok imot et langt oppspill og dyttet ballen til Manchester City-spilleren, som fra nesten 25 meter sendte den tverrligger-inn i krysset.

England ledet så vidt fortjent ved pause, men etter et formasjonsbytte i pausen var Norge best og fikk fortjent uavgjort etter Maanums nikk på hjørnespark fra Guro Reiten. I det 53. minutt vant hun duellen med Rachel Daly ved nærmeste stolpe og nikket inn 1-1.

Uventet formasjon

Under mandagens trening ble Reiten drillet som spiss i spann med Graham Hansen, og det var hva vi forventet å se fra start. I stedet sendte Martin Sjögren laget på banen i 4-5-1-formasjon med Reiten som indreløper.

Norge ble innledningsvis spilt svært lavt, og det ble veldig langt fram når laget vant ballen. Det endret seg da England fikk sitt tidlige ledermål.

England trakk seg noe tilbake, og Norge begynte å spille seg til muligheter, selv om få av dem ble store. Englands spillere var som klegger på ballføreren og gjorde det norske pasningsspillet mer urytmisk enn vanlig, ellers kunne det blitt virkelig ubehagelig for keeper Carly Telford.

I stedet trengte hun bare å gjøre en virkelig redning i første omgang. Det var på overtid, da Guro Reiten fikk ballen på siden etter et teknisk C-moment av Karina Sævik som skapte ubalanse i gjesteforsvaret. Reitans skudd var nok ment som innlegg, men ballen ville gått inn i krysset om ikke Telford, som hadde sola i øynene, med nød og neppe hadde greid å slå den ut.

England var også farlig. Kristine Minde taklet Jodie Taylor inne i målgården i det 35. minutt, mens Hjelmseth kastet seg i beina på spissen og reddet tre minutter senere.

Endelig jubel

Etter pause var Norge tilbake i 4-4-2 og med Reiten på topp, og det tok ikke lang tid før publikum fikk noe å juble for. Først slo en tofotsdribling av Graham Hansen hull på forsvaret, og Sæviks innlegg fant Eikeland alene foran mål. Telford gjorde en kjemperedning og slo hennes skudd til corner. Det hjalp ikke da Reitens hjørnespark fant hodet til Maanum.

Lucy Bronze holdt på å score et hodemål i andre ende av banen nesten før de norske var ferdig med å juble, men avslutningen strøk stolpen.

Norge satte det engelske målet under press og jaget et vinnermål, også etter en ny formasjonsendring med innbytter Lisa-Marie Utland alene på topp. Til slutt var det Norges største stjerne som ordnet festen på Brann stadion.

(©NTB)