*Nettavisen* Sport.

Norge fløy til sølv

Foto: AFP/Scanpix

- Østerrike vant helt fortjent, sier Anders Jacobsen.

21.03.10 13:49

Norge avsluttet den internasjonale sesongen i Planica på særs gode måte. Nordmennene hoppet godt, og sikret til slutt sølvet i lagkonkurransen i VM-skiflygingen i Planica.

Anders Jacobsen åpnet den norske dagen med et svev på 202 meter. Kanskje noe skuffende etter nordmannens fantastiske hopping lørdag, men det skal dog sies at forholdene langt ifra var så gode under søndagens konkurranse.

Se den komplette resultatlista fra verdensmesterskapet i Planica her! (Ekstern lenke)

Jacobsen hadde dog et fantastisk svev i den andre omgangen med et hopp på 217,5 meter.

- Østerrike vant helt fortjent, men vi er fornøyde med sølv. Målet mitt var å ta to medaljer, og det greide jeg, sa Jacobsen til NTB.

Jacobsen tok bronse i det individuelle rennet lørdag.

Bardal skuffet
Anders Bardal, som kom inn på laget for Tom Hilde etter sistnevntes elendige hopping lørdag, gjorde det dog ikke så bra i sitt første hopp.

179,5 meter viste resultattavla etter erstatterens hopp. I den andre omgangen la han på ti meter og endte på 189,5 meter.

Les også: - Føles som en seier

Johan Remen Evensen hoppet Norge inn i medaljekampen igjen i den første omgangen med sitt hopp på 197,5 meter. I den andre omgangen ble det dog ikke så bra med hoppet på 194,5 meter, men Norge hadde god kontroll på Finland før den siste gruppa.

Bjørn Einar Romøren sto for nordmennenes lengste hopp i den første omgangen med sitt svev på 214,5 meter, men i den andre omgangen ble det ikke så bra med 201,5 meter.

Men uansett holdt det til en imponerende sølvmedalje for nordmennene som igjen viste at de er å regne med i skiflyging.

Les også: - Ville vært tåpelig å gi opp

Fantastisk østerriksk hopping
Suverene Østerrike tok VM-gullet. Og det mye takket være unggutten Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren strakte seg helt ned til 226, 5 meter - det desidert lengste hoppet i den første omgangen. Det hoppet ble belønnet med to ganger 20 i stil.

I den andre omgangen fornektet Schlierenzauer seg heller ikke. 231 meter viste resultattavla - og ennå en gang til to ganger tjue i stil.

Dermed vant østerrikerne med den samlede poengsummen 1641,4 foran Norge med 1542,3.

Finland tok bronsen med en samlet poengsum på 1474,3.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.