RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge går mot nedrykk

Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
På vei ut av det gode selskap.

Den norske rekorden til Øyvind Strømmen Kjerpeset på 400 meter hekk var det store høydepunktet sett med norske øyne under første dag av mesterskapet i Gateshead, men det var også andre norske prestasjoner som varmet.

– Det er ingen tvil om at den norske rekorden til Kjerpeset er det som har vært størst sett med norske øyne. Han forbedret seg med nesten ett sekund og løp inn til 49,98. Det var rett ut sagt råsterkt, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB etter at den første EM-dagen var over.

Midtveis inn i lørdagens øvelser lå det norske laget oppe på en utrolig sjetteplass en kort periode, men da dagen var omme hadde det unge og til dels urutinerte norske laget falt ned til sisteplassen. Den skal det bli vanskelig å forbedre i løpet av søndagen, selv om sportssjef Nilsen mener avslutningsdagen er den sterkeste sett med norske øyne.

– Når det gjelder Kjerpeset hadde jeg stor tro på at han skulle ta den gamle norske rekorden til Atle McAdam i løpet av sesongen, men det var overraskende at han skulle gjøre det allerede nå, og på en så overbevisende måte, mente Nilsen.

Gjorde jobben
Jaysuma Saidy Ndure løp inn til annenplass på 100 meter for menn og gjorde jobben sin. Han ble slått av den franske kometen Jimmy Vicaut, men det var ikke uventet.

Franskmannen fikk 10,28, mens Ndure løp inn til 10,37. Det var en absolutt godkjent tid i den sterke motvinden. Det blåste 4,1 sekundmeter imot da Ndure løp.

- Det er helt klart at Ndure løp sterkt under de rådende forholdene. Han gjorde jobben sin. Ezinne Okparaebo sikret også bra med poeng. Hun ble nummer seks totalt på 100 meter, og det er vel der hun har ligget i år. Hun gjorde seg i alle fall ikke bort, slo Ronny Nilsen fast overfor NTB.

- Vi har fått plusspoeng i forhold til budsjettet vi satte opp, så derfor vil jeg si at denne første dagen her i Gateshead har vært oppløftende. At vi ligger nederst i sammendraget hadde vi jo ventet, sa sportssjefen.

Ungdommen innfridde

Ronny Nilsen mente en del av de unge innfridde i Gateshead lørdag. Han trakk fram spesielt 800-meterløperen Trine Mjaaland, som klarte 2.06,27 og satte en solid personlig rekord på 800 meter.

Andreas Roth løp inn til 47,46 sekunder, perset og kvalifiserte seg til U23-EM i Tammerfors i juli. Vegard Østad på 1500 meter klarte også EM-kravet for U23 på 1500 meter, der han løp inn til 3.44,08.

- Vi har hele tiden visst at vi ville kjempe blant de fire svakeste lagene, og slik er det blitt, men jeg vil påstå at de fleste av våre har gjort en bra jobb. Denne første dagen av lag-EM har også vist at det er øvelser der vi har store huller, sa Ronny Nilsen til NTB.

Søndag skal Andreas Thorkildsen i aksjon i spyd, mens Jaysuma Saidy Ndure skal løpe 200 meter. Da skal det også bli spennende å se Vladimir Vukicevic i aksjon på 110 meter hekk og Tonje Angelsen på jakt etter VM-kravet i høyde.

Russland og Tyskland kjemper i teten etter første dag av lag-EM med Storbritannia på tredjeplass. Norge ligger sist og har Hellas og Hviterussland foran seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere