Gå til sidens hovedinnhold

Norge gikk på trynet

Kristofer Hæstad og de andre landslagsspillerne ble flere numre for små i VM-kvaliken mot Tsjekkia.

NORGE - TSJEKKIA 0-1: Norge klarte knapt å skape en fullverdig sjanse mot Tsjekkia på Ullevaal. 84 minutter gikk det før publikum fikk oppleve at Norge var nær scoring.

Nå spøker det for norsk deltagelse i neste års VM.

- Laget burde prestert mye bedre. Jeg er ikke sikker på hvorfor det gikk som det gikk, du får spørre spillerne, sier Åge Hareide til TV 2.

Åge Hareides menn var et nummer for små gjennom hele kampen mot Tsjekkia. Vladimir Smicer sørget med sin 1-0-scoring i det 32. minutt for at Tsjekkia har det store overtaket i kampen om VM-billetten til Tyskland.

Det norske landslaget virket nærmest tafatte på Ullevaal Stadion. Underlaget av nesten rent sand så ut til å passe bortelaget klart best.

Returkampen i Tsjekkia spilles førstkommende onsdag. Jokeren Daniel Braaten må stå over denne siden han pådro seg gult kort i lørdagens oppgjør.

- Vi må ha trua på at vi kan prestere borte mot det tsjekkiske laget. Alt er mulig i fotball, konstaterer Hareide.

Norges venstreback, John Arne Riise, deler sjefens syn.

- Vi var det beste laget i dag, og jeg synes vi hadde god kontroll på Tsjekkia. Vi må ta med oss dette til borteoppgjøret, sier Riise til TV 2.

Slik spilte Norge.

Åge Hareide mente før kampen at Norge måtte tenke mest på sitt eget spill.

- Vi må ikke være så opptatt av at Tsjekkia er så gode. Vi må heller ikke sitte med tommelen i munnen, men vi må se på våre egne ferdigheter, sa Hareide.

Norges lag (4-4-2): Keeper: Thomas Myhre. Forsvar: Andre Bergdølmo, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise. Midtbane: Jan Gunnar Solli, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen. Angrep: Steffen Iversen, John Carew.

Vi fulgte kampen direkte her på TV 2 Nettavisen. Kampen ble også sendt på Web-TV (betalingstjeneste).

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken