Gå til sidens hovedinnhold

- Norge har fått en ny i verdenstoppen

Andreas Stjernen beste nordmann på svak norsk dag.

Det har vært en turbulent helg i Vikersund. Først slet arrangøren med å få bakken godkjent og så var det stor misnøye med farten under lørdagens renn.

Både landslagstrener Alexander Stöckl og NRK-profil Espen Bredesen er blant dem som mente at hopperne burde fått mer fart i storbakken.

Søndag var det nye sjanser med et nytt skiflygingsrenn i Vikersund, men heller ikke denne gangen skulle det bli en god dag. I hvert fall ikke sett med norske øyne.

Ingen av de norske deltakerne klarte å blande seg inn i tetstriden på hjemmebane. De beste norske hopperen ble igjen Andreas Stjernen på en 8.-plass.

- Gir selvtillit
24-åringen hadde et svakt hopp i første omgang, men traff mye bedre i finaleomgangen og landet på 228,5 meter. Det var lengst av de norske denne søndagen.

- Det andre hoppet var et bra hopp. Hadde jeg klart to slike hopp, så hadde det blitt bra, sier Stjernen til NRK.

Stjernen leverte karrierebeste lørdag da han ble nummer fire i Vikersund. Også søndag ble han altså best av de norske.

- Det gir jo litt ekstra selvtillit dette her, og det er fint å ha med seg videre i sesongen, sier 24-åringen.

- I verdenstoppen
24-åringen høstet også skryt fra sportssjef Clas Brede Bråthen etter rennet søndag.

- Det har vært mye bra hopping under vanskelige forhold denne helgen, og ikke minst har Norge fått en ny hopper i verdenstoppen, Andreas Stjernen, sier han til NRK.

- Så skulle jeg selvfølgelig også ønske at flere av våre virkelig store hoppere kunne vist seg fra sin beste side, legger han til.

Det var verdensmester Robert Kranjec som fikk til det lengste hoppet med 231,5 meter i første omgang. Han ledet dermed rennet foran Gregor Schlierenzauer.

Kranjec best
I andre omgang fulgte Kranjec opp med 230 meter og vant dermed konkurransen. Michael Neumayer fra Tyskland kapret andreplassen, mens Schlierenzauer ble nummer tre.

Østerrikeren klarte dermed ikke å gå forbi Mati Nykänen i antall verdenscuptriumfer. Begge står fortsatt med 46 totalt.

Av de øvrige norske ble Rune Velta nummer 13, Anders Bardal nummer 17, Anders Fannemel nummer 19, Anders Jacobsen nummer 21, og Tom Hilde nummer 22.

- Jeg skulle gjerne ha hoppet litt lengre enn det jeg gjorde i dag, men når rennet blir som det blir, så er dette greit, sier Rune Velta til NRK.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken