Gå til sidens hovedinnhold

Norge herjet med Armenia i VM-kvalifiseringen

Holdt lekestue hjemme på Ullevaal i torsdagens kamp mot Armenia.

NORGE - ARMENIA 10-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge var store favoritter før torsdagens oppgjør mot Armenia hjemme på Ullevaal, og de norske damene skuffet ikke i det som var første kvalifiseringskamp på veien til VM 2023.

Både Lisa-Marie Karlseng Utland og Caroline noterte seg for hat trick. I tillegg tegnet debutant Guro Bergsvand, samt Karina Sævik, Julie Blakstad og Elisabeth Terland, seg på scoringslisten.

Dermed endte det hele 10-0 til Norge mot et Armenia-lag som fra første spark på ballen var sjanseløse.

- Vi gjennomfører kampplanen og selv om motstanden er relativt svak i dag, så scorer vi ti mål og skaper uendelig mange målsjanser. De hadde vel en avslutning, og det er vi fornøyde med, sier landslagssjef Martin Sjögren til Nettavisen etter kampen.

- Vi blir sløve

Til tross for stor dominans og høy norsk ballbesittelse lot ikke NRK-ekspert Carl-Erik Torp seg bare imponere av de norske prestasjonene før pause.

Norge spilte seg til flere gode muligheter gjennom kampen, og kunne med større presisjonen på siste tredjedel, notert seg for enda flere scoringer.

Til pause var stillingen 3-0 til Norge.

Å spille mot et motstander som Armenia, som ikke hadde mye å stille opp med i torsdagens oppgjør, mener han imidlertid ikke bare er enkelt.

- Man skal ikke kimse av det. Jeg synes jeg ser det på laget her, at man får litt bedre tid, og med timingen i situasjonene og i mellomrommet, så gjør man ikke den samme jobben like nøyaktig som hvis det hadde vært Sverige, sa Torp i pausen.

- Jeg synes vi blir litt sløve. Det er ikke fordi spillerne ikke vil eller prøver, men det er sånn det blir. Det er ikke kritikk heller - det er vanskelig. Så blir man litt sånn «skal man flytte ballen eller drible seg forbi, for vi klarer begge deler.» Det er en typisk sånn utfordring mot såpass svak motstand, fortsatte han.

Les også: Da Ronaldo-nyheten sprakk, begynte meldingene å tikke inn hos Norge-profiler: - Det er vanskelig

- Utrolig gøy

Norge tok tak i ballen umiddelbart og kom kjapt til store muligheter på løpende bånd. Vilde Bøe Risa var nær allerede før to minutter var passert, men skuddet fra 13-14 meter gikk en meter på feil side. Bare noen minutter senere var Graham Hansen enda nærmere, men fra skrått hold klarte hun ikke klarte å overliste Lena Andreasyan i Armenia-buret.

Ti minutter ut i kampen satt den imidlertid for debutanten Bergsvand. Blakstad, som figurerte som venstre vingback, fikk ballen ute på venstresiden, før hun slo et hardt og lavt innlegg inn i feltet. Ballen endte opp hos en umarkert Bergsvand som fikk en enkel jobb med å sette inn ledelsen.

- Det var stort og utrolig gøy. Jeg har ikke vært med jentene så lenge. Vi startet samlingen på mandag, så det er mye nytt og mange inntrykk, samtidig som det er en utrolig fin gjeng. Så jeg følte meg veldig trygg når jeg gikk ut på banen, og det kunne ikke godt så mye bedre, sier Bergsvand etter kampen.

Etter scoringen fortsatte Norge å produsere store muligheter, og like før halvtimen var spilt sørget Graham Hansen for at en ny scoring var et faktum. Først traff et skudd fra Barcelona-stjernen en arm på en Armenia-forsvarer. Dommer Rasa Grigone pekte på ellevemeteren, og der gikk Graham Hansen selvsikkert fram og doblet ledelsen.

Om ikke det var nok kunne Norge også juble for 3-0 før pausesignalet gikk. Emilie Haavi fikk mye rom ute på høyresiden, før hun fant Sævik inne foran mål som enkelt kunne score sitt tredje mål med flagget på brystet.

Lekestue

I pausen ble målscorer Sævik byttet ut for Utland, og RBK-spissen brukte ikke lang tid på å markere seg.

Med sitt første touch på ballen, før to minutter av andre omgang var spilt, økte hun nemlig ledelsen etter et presist innlegg fra klubbvenninne Blakstad.

Deretter tegnet også Blakstad seg på scoringslisten, før både Graham Hansen og Utland og fullbyrdet hat tricket utover den andre omgangen, i tillegg til at innbytter Terland scoret sitt første mål på A-landslaget.

Dermed endte det med en 10-0-seier og kjempestart på kvalifiseringen til VM i Australia og New Zealand i 2023.

På tirsdag står Kosovo for tur for de norske damene.