TYSKLAND - NORGE 28-23:

TOKYO (Nettavisen): De norske håndballgutta gikk på et litt overraskende tap for Tyskland i Tokyo-OL fredag kveld lokal tid og er dermed i trøbbel.

Det ble en ganske rotete kamp for Norges del og det norske laget tok ikke vare på de mange sjansene de fikk underveis i oppgjøret. Tyskerne på sin side var hakket mer effektive, samtidig som de tyske målvaktene hadde en god dag på jobb.

Resultat betyr at det norske laget med sine fire poeng i teorien kan ryke ut av gruppespillet i OL. I siste kamp venter stornasjonen Frankrike. Ryker Norge mot franskmennene og Brasil slår Tyskland i siste kampe, er Norge ute.

Omstridte hendelser

Kampen ble preget av flere merkelige dommeravgjørelser og spesielt en hendelse i andre omgang, der Magnus Jøndal ble utvist for filming, skapte frustrasjon. Den norske kantspilleren skjønte lite av det som skjedde da han ble sendt av banen.

- Hva er det de driver med nå? Det er det dummeste jeg har sett, sier NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands om situasjonen med Jøndal.

- De mener han forsøker å framprovosere et frikast. Det er vel litt for tydelig da. Stakkars Jøndal, det var ufortjent, forklarte makker Håvard Tvedten.

Noen minutter i forkant av den nevnte hendelse ble det også sterke reaksjoner da Christian O'Sullivan snappet ballen i forsvar, men ble overrumplet av en tysk spiller kort tid etter. Tyskland fikk scoring, men Norge mente de burde hatt frikast.

- Jeg skjønner frustrasjonen. Han har tydelig ballen i hendene , den blir bare revet ut, sier tidligere landslagsspiller Tvedten under NRKs radiosending.

Reagerer på avgjørelsen: - Ikke filming

Jøndal selv sier etter kampen at det ikke var snakk om noe filming.

- Jeg faller kanskje litt lett, men det er absolutt ikke filming. Han kommer inn i meg med en viss kraft og jeg faller, men filming er det ikke, sier han til Nettavisen.

Lagkompis O'Sullivan, som altså også ble offer for det som så ut til å være en dommerfeil, mener det ikke blir riktig å snakke om dommerne etter tapet.

- Jeg kommer ikke til å klage på dommerne. Vi kommer til å ha fokus på oss selv. Vi skal være gode nok til å slå Tyskland og det er vi dessverre ikke i dag, sier han til Nettavisen.

Landslagstrener Christian Berge, som så meget oppgitt ut nede på benken da de nevnte situasjonene hendte, er ordknapp på spørsmål om hva han mener om situasjonene.

- Ingen kommentar, sier jeg til det, sier han til Nettavisen.

Sagosen: - Må se oss selv i speilet

Sander Sagosen er klar på at Norge nå må opp flere hakk før den avgjørende kampen mot Frankrike søndag. Han mener dårlig uttelling feller Norge.

- Det er det. Dårlig uttelling og dårlig start. Vi kommer litt bakpå, men igjen det handler om at vi brenner for mange sjanser. Vi tør ikke å senke skuldrene og slippe oss løs. Vi går ut der og er redde for å bomme og da bommer vi, sier han til Nettavisen.

- Det handler om ferdigheter. Per dags dato er vi ikke bedre enn det vi presterer. Sånn er håndballen, sånn er sport, vi lever av resultatene vi har levert og nå må vi se oss selv i speilet og må opp noen hakk nå. Vi framstår som et guttelag, sier Sagosen.

To mål på ti minutter

Norge fikk det første målet i fredagens kamp signert Kristian Bjørnsen, men det skulle bli det eneste norske målet på lang tid. Etter fem minutter sto det nemlig 1-1.

Det var rett og slett en rotete start på kampen, med mye feil og svake avslutninger. Begge målvaktene vartet opp med flere redninger tidlig i omgangen.

Etter ti minutters spill var det bare scoret fem mål totalt i Yoyogi National Arena. To av dem til Norge, mens tyskerne hadde funnet nettmaskene tre ganger.

Etter den litt tamme åpningen, var det etter hvert tyskerne som skulle feste et grep om kampen. Norge fortsatte å misbruke sine sjanser. Tyskland tok vare på sine.

Målvakt Torbjørn Bergerud var god de første minuttene, men klarte ikke å følge opp utover i første omgang og redningsprosenten sank betraktelig. Utover i omgangen valgte trener Christian Berge å sende Kristian Sæveraas inn i buret.

De tyske målvaktene hadde på sin side en god dag på jobben og sisteskanse Andreas Wolff så ut til å være stinn av selvtillit, der han reddet gang på gang.

Skjønte alvoret

Etter 15 minutter hadde Tyskland fått en luke på 6-3-ledelse og to kjappe scoringer ga tyskerne en ledelse på fem mål kort tid etter. Det kladdet for Norge.

Etter en time out så det ut til at de norske gutta hadde skjønt alvoret. Mål av Magnus Jøndal, Magnus Gullerud og Kristian Bjørnsen knappet litt inn på tyskerne.

Da det var spilt 21 minutter var Tyskland tre foran med 9-6.

Magnus Abelvik Rød hadde flere gode involveringer mot slutten av første omgang og bidro til at Norge kunne krige seg til et litt bedre resultat inn mot hvilen.

Sander Sagosen fikk seg også et par scoringer mot slutten av første omgang, men den norske stjernen misset en sjumeter da Norge hadde en gyllen mulighet til å komme seg bare to mål bak det tyske laget. Til pause ledet Tyskland 14-11.

Kantspiller Magnus Jøndal scoret flest for Norge i første omgang, med fire mål.

Maktet ikke opphenting

Norge fikk en god start å andre omgang. To mål av Sagosen og et av Petter Øverby førte til kontakt med tyskerne og Norge var en periode bare to mål bak.

Tyskerne hadde imidlertid ikke planer om å slippe Norge inn i kampen. I stedet for at Norge skulle komme likt, så dro det tyske laget fra igjen på ny. Et stykke ut i andre omgangen hadde tyskerne muligheten til å få en ledelse på seks mål.

Luken ble ikke på mer enn fem og da så Norge sitt snitt til å starte opphentingen. Etter 19 minutters spill var Norge tilbake i kampen og kun ett mål bak på 22-21.

Tyskland hadde imidlertid det ekstra giret på slutten, Norge fortsatte å misbruke sine sjanser og dermed endte det til slutt med tap for de norske håndballgutta.