RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge i fryseboksen

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Sist oppdatert:
41 utvisninger på fire kamper. 11 mot Sverige torsdag og tap 1-5. Heldigvis er det lenge til hockey-VM.

JORDAL AMFI (TV 2 Nettavisen) / NORGE – SVERIGE 1-5: Nivået er høyt nok i A-VM om man har like mange spillere på isen som motstanderen. Norge ser for tiden ut til å foretrekke å spille med en mann mindre på isen.

41 ganger har det norske hockeylandslaget pådratt seg utvisning de siste fire kampene. I torsdagens landskamp mot Sverige ble det 11.

Mulig å rette på
- Det er altfor mye. Vi må tilvenne oss tempoet, som er på det nivået her, og dømmingen. Det må vi bruke de ukene som er igjen på å gjøre, sier landslagssjef Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Nå skal det sies at Norge spilte jevnt med Sverige så lenge lagene hadde like mange menn på isen. Det var utvisningene som ødela seiersmuligheten, og utvisningene kan man forhåpentligvis gjøre noe med før VM i Latvia starter.

- Det er veldig viktig å gjøre noe med det. Vi kan ikke ta så mange utvisninger i VM. Noen utvisninger må du ta, men det var litt tempoforskjell fra UPC-ligaen og en veldig streng, finsk dommer. Men det er fullt mulig å rette på dette framover, mener Johansen.

Den første kampen i Riga spilles for Norges del mot USA 5. mai. Roy Johansens utvalgte møter Canada i den andre kampen og Danmark i den siste gruppespillkampen. På forhånd er det naturlig å tro at matchen mot Danmark blir avgjørende for Norges videre skjebne.

Seier der betyr med all sannsynlighet finalespill, tap betyr nedrykksspill.

Flaksemål
Norge åpnet faktisk torsdagens kamp i Jordal Amfi friskest, og tilbrakte mye tid i Sveriges sone de første minuttene. Dog uten å skape så mange målsjanser. Johnny Nilsens skudd for styring 4.20 minutter inn i perioden skapte litt panikk foran Johan Holmqvist, men heller ikke mer enn det.

Det første målet kom 6.14 inn i åpningsperioden. Sverige jobbet seg opp til rundvantet, og Christian Berglund slang pucken foran mål i mangel på bedre alternativer. Den løsningen viste seg å være briljant for svenskenes del. Pucken traff skøyten til en norsk spiller og gikk forbi en sjanseløs Pål Grotnes. Et godt, gammeldags flaksemål, om du vil.

Og selvfølgelig moralbrekkende for Norge.

0-2-målet var også en konsekvens av at pucken spratt svenskenes vei. I overtallsspill kom Eric Johansson seg fri. Grotnes reddet skuddet, men pucken spratt opp i brystet på Johansson og inn i buret.

Om Sveriges to første mål var med flaks enn dyktighet, var det ingenting å si på det tredje målet Tre Kronor scoret. Mens Jonas Gabrielsen satt utvist for interference, spilte stjerneskuddet Nicklas Bäckström Norge trill rundt sammen med Kenneth Bergqvist og Mathias Månsson. Bergqvist scoret på en retur etter 11.16 minutter av perioden.

Norge pådro seg to utvisninger til i første periode, men skapte selv den farligste sjansen da Pål Johnsen skjøt selv i en to mot én-situasjon.

Hansen scoret for Norge
Også i andre periode fortsatte Norge å besøke fryseboksen. Anders Myrvold og Johnny Nilsen satt begge utvist uten at svenskene utnyttet det, men det tok ikke mer enn 21 sekunder fra Jonas Holøs gikk ut for holding før Sanny Lindström satte inn svenskenes fjerde mål og tredje i overtall.

Norges eneste mål kom i sistepeioden, og nok en gang viste Johansens gutter at de klarte å henge med svenskene så lenge man også var tallmessig jevne. Lars Erik Spets fant Jonas Andersen på høyresiden, og Sparta-spilleren fosset inn i svenskenes sone i en to mot én-situasjon med Mads Hansen.

Andersen holdt på pucken lenge, og spilte den videre til Hansen sent nok til at keeperen trolig forventet et skudd. Hansen kunne enkelt banke pucken inn i åpent mål. Det gjenstod riktignok nesten 17 minutter, men målet var aldri og kunne aldri bli mer enn en mager trøst likevel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere