*Nettavisen* Sport.

Norge i rute før VM

Foto: EPA/Scanpix

Det norske hockeylandslaget imponerer stort mot middelmådig motstand. Hvordan er status før A-VM?

19.12.05 11:19

Norge tok i helgen sin fjerde turneringsseier i Euro Ice Hockey Challenge, og reiser mandag hjem fra Polen med 21-3 i målforskjell etter tre strake seirer: Ungarn ble slått 5-2, Romania ble knust 13-1 og Polen ble slått med de overbevisende sifrene 3-0.

Landslagssjefen manglet flere av profilene i laget, som Tore Vikingstad, Tommy Jakobsen, Anders Myrvold, Mats Trygg, Martin Knold og Ole-Kristian Tollefsen. Likevel ser det bra ut med tanke på Norges comeback i A-VM i mai.

Trangt om backplassene
- Det er bra disiplin i laget, de gjennomfører tre bra kamper. Jeg er imponert av de unge backene vi hadde med, sier Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Det er trangt om backplassene i VM-troppen, ettersom nevnte Jakobsen, Myrvold, Trygg, Knold og Tollefsen må regnes som sikre kort dersom de er skadefrie og tilgjengelige under A-VM. Erik Ryman ble kåret til turneringens beste spiller denne helgen, og Djurgården-backen er vel også sikker på en plass i VM-troppen.

Denne helgen fikk spillere som Jonas Gabrielsen, Ola Johannessen, Marius Odne og Cato Ørbæk sjansen.

- De la inn gode søknader. Vi ser jo også framover, og det var viktig for dem å få internasjonal erfaring, mener Johansen.

Fjerde seier på rad
Landslagssjefen ønsker ikke å trekke frem enkeltspillere, men er naturligvis fornøyd med poengproduksjonen til folk som Tommy Marthinsen (åtte poeng på tre kamper), Patrick Thoresen (seks poeng) og Jonas Andersen (fem poeng).

- Jeg er mest imponert av laget som helhet. Vi gjør den jobben vi skal. Dette er den fjerde turneringen på rad som vi vinner. Jeg er imponert av at vi orker å vinne hver gang, at vi ikke slipper oss ned på et lavere nivå.

Målvaktene blir viktig i VM, og der har Norge tradisjonelt slitt voldsomt i forhold til konkurrentene. Denne helgen fikk Jonas Norgren stå mot Ungarn, mens Pål Grotnes voktet buret i kampene mot Romania og Polen. Grotnes holdt buret rent i møtet med vertsnasjonen.

- Pål og Jonas har vært veldig stabile så langt. Men det er også andre keepere med i diskusjonen, som for eksempel Joakim Wiberg. Mathias Gundersen er også med i planene, poengterer Johansen overfor TV 2 Nettavisen.

Bekymret for Grotnes
Grotnes sin situasjon er litt bekymringsverdig. Han har i det siste vært henvist til benken i Växjö, der han konkurrerer med Pär Åkerström. Grotnes har et snitt på 3,36 i innslupne mål per kamp og en redningsprosent på 88,86. Ingen av delene er spesielt imponerende, men nordmannen er marginalt bedre enn sin svenske kollega på begge områder.

- Jeg håper Grotnes får tilbake plassen i Växjö. Det er viktig at de spillerne som er i utlandet har en stabil posisjon i sine lag. Men det har jeg liten innflytelse på, erkjenner landslagssjefen.

- Er du bekymret over situasjonen til Grotnes?

- Hvis det er tilfelle over lang tid, er det definitivt ikke bra. Nå er førstekeeperen skadet , så da får vi håpe at han beholder plassen.

- Hvordan ser landslagets keepersituasjon ut?

- Jeg synes det ser bra ut. De målvaktene vi har hatt i de siste turneringene har spilt veldig trygt og bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag