Gå til sidens hovedinnhold

- Norge kan slå Italia

Få nordmenn kjenner italiensk fotball bedre enn Per Bredesen. Den tidligere proffen har blant annet spilt flere år sammen med Italias trener Giovanni Trapattoni.

- Jeg kjenner flere spillere på det italienske landslaget, og har blant annet spilt flere sesonger sammen med trener Giovanni Trapattoni. Han har jeg fremdeles god kontakt med, sier Per Bredesen til TV 2 Nettavisen.

Den tidligere Italia-proffen tror Norge må slite mot "Azzuri" , men mener Norge kan slå gruppefavoritten.

- Italia er gruppefavoritt. Men husk at Norge har hatt et godt tak på Italia tidligere, og med Åge Hareide tror jeg vi kan ha en sjanse til å ta poeng fra dem, slår Per Bredesen fast.

I verdensklasse
Per Bredesen bor i Italia i flere måneder i året, og har gode forbindelser med flere topper i det italienske fotballforbundet. Han mener Italias landslag på sitt beste kan slå hvilket som helst annet landslag i verden.

- Italia spiller fotball slik som fotball skal spiles; nemlig med en underholdende spillerstil. Dagens italienske landslag har få svakheter, og er solid besatt på de fleste plasser. Skal jeg trekke frem en spiller Norge må se ekstra opp for, vil jeg trekke frem John Carews lagkamerat i Roma; Fransesco Totti. Han er en komplett fotballspiller, forteller en engasjert Per Bredesen til TV 2 Nettavisen.

Hva er Italias største svakheter?

- Det er særdeles vanskelig å si. Landslaget består av hodesterke, tekniske og hurtige spillere, sier Bredesen.

Fonøyd med Hareide
Per Bredesen er strålende fornøyd med at Norge nå har ansatt Åge Hareide som ny trener.

- Det lover godt, han kan få Norge til å spille underholdende fotball. Nils Johan Semb tenkte ikke offensivt spill. Den siste kampen mot Spania nå var jo fæl, humrer den tidligere Milan-proffen.

73-åringen mener Norge aldri må gå tilbake til å spille 4-5-1, og bør spille 4-4-2 selv i bortekampen mot Italia.

- Jeg tror vi kan slå Italia med 4-4-2-system i bortekampen. Nå får vi jo John Carew og Ole Gunnar Solskjær tilbake, samt flere gode talenter som Jan Gunnar Solli opp på laget. Jeg tror vi har mye positivt i vente med Åge Hareide som sjef, forteller Per Bredesen.

- Helt til slutt, Per Bredesen. Hvem heier du på i kampen mellom Norge og Italia, du som har bodd halve livet i Italia?

- For å være ærlig, så vil jeg ikke røpe dette, gliser Bredesen.

- Nei, jeg heier nok på Norge, sier han etter en kortere betenkningstid.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft