Gå til sidens hovedinnhold

Norge kjemper om 35 millioner

Med seier i finalen spiller Norges VM-helter inn 5,5 millioner kroner.

Millionene går til Norges Fotballforbund, mens hver spiller får 75.000 kroner i gullbonus.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er første gang Fifa deler ut prispenger i VM for kvinner, og det synes vi er et meget positivt signal, sier visepresident Mette Hammersland i Fotballforbundet til NA24.

Norge er sikret tre millioner kroner uansett utfallet av onsdagens VM-semi mot Tyskland. Skulle vi slå tyskerne er premiepengene for tredjeplass 3,6 millioner, mens tapende finalist scorer 4,4 millioner.

Kjempet om 1,56 milliarder
- Selv om det å kjempe om gullet er motivasjon nok i seg selv, er jo prispengene en gulrot og et godt steg fremover for kvinnefotballen, kommenterer Hammersland.

Den totale premiepotten er på 6,4 millioner dollar (35,2 millioner kroner). Det er ingenting i forhold til herrenes VM-pott. De 32 lagene som spilte VM i Tyskland håvet inn 1,56 milliarder kroner, og mottok en million sveitserfranc (4,7 millioner kroner) som belønning for å ha kvalifisert seg.

Italia spilte inn 115,3 millioner da de slo Frankrike i fjorårets VM-finale, men det lønnet seg også å tape. Franskmennene satt igjen med 106 millioner kroner.

50/50 i finalen
Skulle Norge ryke mot Tyskland er spillerne uansett sikret 35.000 kroner i bonus. Bronse gir 45.000, mens sølv gir en utbetaling på 55.000.

- Jeg er optimist, men tyskerne er et maskinlag også på kvinnesiden. Men kommer vi til finalen er det 50/50 sjanse for gull. Og vi har et langt bedre og jevnere lag enn i 2003, selv om vi ikke har spilt opp mot vårt beste så langt, sier Mette Hammersland.

Ps! Åge Hareides menn får 15,5 millioner i bonus på deling om Norge kommer til EM-sluttspillet.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin