Gå til sidens hovedinnhold

Norge kjører alt

Deltar i lagkonkurransen i alpin-VM for første gang.

Norge stiller i lagkonkurransen i alpin-VM for aller første gang i Schladming etter at denne miksede konkurranseformen kom på VM-programmet i 2005.

- Nå har vi en solid tropp, så det er helt klart at vi satser på å stille i lagkonkurransen, forteller sportssjef Claus J. Ryste til NTB. Foreløpig er det ikke klart hvem av de åtte norske løperne som kommer til å kjøre sammen, men laguttaket skulle ikke by på for store problemer. Hvert lag består av to kvinner og to menn.

Blant mennene kan Ryste velge mellom Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen. På kvinnesiden står valget mellom Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel samt Nina og Mona Løseth.

For to år siden, i tyske Garmisch-Partenkirchen, var Lotte Smiseth Sejersted eneste norske jente i VM-troppen. Nå er det tre til, noe som klart og tydelig viser at satsingen på kvinnealpint begynner å bære frukter.

På herresiden er Lars Elton Myhre og Truls Ove Karlsen blitt borte siden sist, mens unggutten og slalåmspesialisten Henrik Kristoffersen er kommet til.

Seks medaljemuligheter
Aksel Lund Svindal var den eneste av de norske utøverne som vant medalje i Garmisch for to år siden, men da tok han til gjengjeld gullet i superkombinasjonen og forsvarte VM-gullet sitt fra Val d'Isère i 2009.

Svindal er medaljekandidat i år også i begge fartsøvelsene (utfor og super-G) samt i superkombinasjonen. Det samme gjelder for Kjetil Jansrud, som ikke har vunnet noen VM-medalje til nå, men som har sølv i storslalåm fra OL i Vancouver i 2010.

- Jeg mener vi må ha lov til å forvente at vi skal være med i medaljekampen i alle øvelser med lange ski for menn, altså i utfor, super-G og superkombinasjonen, sier Claus Ryste til NTB.

Det gir Norge seks medaljemuligheter i Schladming ved Svindal og Jansrud. Andre av de norske VM-deltakerne har små muligheter til å være med i kampen om plasser på seierspallen.

Alle øvelser
Norge kommer til å stille i alle øvelser i Schladming. Svindal og Jansrud kjører alt på herresiden bortsett fra slalåm.

Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen kommer bare til å kjøre slalåm og storslalåm.

På kvinnesiden stiller Nina og Mona Løseth i de tekniske disiplinene (slalåm og storslalåm), mens Lotte Smiseth Sejersted kjører både utfor og super-G i tillegg til superkombinasjonen.

Ragnhild Mowinckel, som opererte tommelen sin mandag, kommer bare til å kjøre fartsøvelsene i VM på grunn av tommelskaden. Den gjør at hun ikke er aktuell for å kjøre superkombinasjonen, der hun har gjort det aller best i verdenscupen denne sesongen med 16.-plass fra rennet i St. Moritz 7. desember i fjor. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken