RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge klare for VM

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Håvard Tvedten & co holdt unna mot Litauen.

LITAUEN - NORGE 21-24 (40-51 sammenlagt):

Norge hadde en solid åttemålsledelse å gå på før søndagens returmøte med Litauen i kvalifiseringen til Håandball-VM i 2011.

Og selv om det innledningsvis så mørkt ut da hjemmelaget ledet med 4-0, hevet de norske gutta seg og kjempet seg tilbake.

Håvard Tvedten scoret Norges første mål etter 11 minutter, og til pause var Robert Hedins gutter ett mål foran med 10-9.

Litauen tok på ny ledelsen i annenomgang, men de norske gutta var likevel aldri truet, og sikret VM-billetten med 24-21.

- Jeg ble litt nervøs etter den svake starten, sier Hedin til TV 2.

- Men vi bommet på 14 forsøk i førsteomgangen og visste at det ikke kunne fortsette hele kampen. Selv om det gikk trått var det viktige å ikke være bak etter 60 minutter, sier han videre.

Tvedten ble Norges toppscorer med åtte mål.

17 år gamle Eivind Tangen ble for øvrig tidens yngst spiller på det norske A-landslaget da han fikk sin debut mot slutten av kampen. Noen scoring ble det imidlertid ikke.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere