RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge knuste Danmark

Sist oppdatert:
Dordi Nordby og de norske curlingjentene er klare for semifinalen i OL etter å ha banket Danmark 8-1.

Norge kontrollerte oppgjøret mot Danmark fra første stein, og vant 8-1 etter at danskene valgte å si takk for seg etter seks runder.

De norske jentene spilte en meget bra match, men fikk det overraksende enkelt. Danmark, som var fortapt allerede før kampen mot Norge, gjorde feil på feil, og kom på etterskudd allerede etter første runde.

Det var tilløp til dramatikk i kampens første runde. Danskene protesterte etter at det kunne se ut som om Marianna Rørviks kost var nær en guardstein da Dordi Nordby satte Norges sistestein. Dommerne avviste imidlertid protesten etter å ha sett tv-bildene, og Norge vant runden 3-0.

Norge ga aldri fra seg initiativet, og utnyttet de mange danske feilene. Da skipen Dorthe Holm bommet med sin sistestein og serverte Norge 2-0-seier i runden, innså danskene at løpet var kjørt.

Foruten Norge er også Sverige og Sveits klare for semifinalene, mens Canada ligger best an til å kapre den siste plassen. Norge møter trolig Sveits i onsdagens semifinale, men skal allerede i kveld ut i en betydningsløs kamp mot Russland.1

2

3

4

5

6

7

8

9

Sum

Norge

3

1

0

1

1

2

-

-

-

8

Danmark

0

0

1

0

0

0

-

-

-

1

Runde 6:
Danmark beholder sistesteinen. Norge fortsetter å imponere, mens danskene igjen gjør store feil. Dordi har en alle tiders mulighet til å stjele nye poeng. Dorthe Holm tabber seg virkelig ut med en forferdelig sistestein. Den danske skipen forsøkte en take out, men steinen curlet ikke nok, og det endte med at Norge stjal to poeng. 2-0 til Norge!

Runde 5:
Danmark har sistestein, men Norge legger press på danskene. Igjen. Marianne Haslum setter sin andre stein helt perfekt, og gjør det vanskelig for motstanderne. Det hele ender med at Dordi & Co. stjeler nok et poeng fra danskene. 1-0 til Norge.

Runde 4:
Norge har sistestein, men klarer ikke å utnytte fordelen maksimalt. Dordi er ikke heldig med sin første stein, og gir danskene sjansen til å trekke rundt og stjele ett poeng. Det klarer ikke Danmark. Dordi ordner et greit poeng med en god sistestein. 1-0 til Norge.


Runde 3:
Danmark har fortsatt sistestein, ettersom Norge vant forrige runde. Danskenes treer Denise Dupont har en forferdelig dag på jobben og gjør feil på feil, noe Dordi Nordby vet å utnytte. Norge ligger med fem poenggivende stener før danskenes siste, men Dorthe Holm trekker rundt guarden og sikrer dansk 1-0-seier.

Runde 2:
Dansk sistestein. Danmark sliter voldsomt, og Norge utnytter feilene. Har virkelig kommandoen i kampen nå. Norge ligger inne med fire poenggivende steiner før danskenes siste stein. Skip Dorthe Holm tar ut Norges beste stein, men klarer ikke å hindre Norge i å stjele ett poeng. 1-0 til Norge.

Runde 1:
Norge har sistestein i første runde. Runden åpner rolig, og det ser ut til å gå mot en poengløs runde. Danmark bommer imidlertid med sin fjerde stein, og Norge tar initiativet. Dordi Nordby setter en kjempestein til slutt, og sørger for norsk 3-0-ledelse. Danmark mener imidlertid at en norsk kost har touchet guardsteinen, og protesterer. Dommerne avviser protesten etter å ha studert tv-bildene. 3-0 til Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere