*Nettavisen* Sport.

Norge knuste Frankrike

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Norge feide Frankrike av banen med 35-20 i firenasjonersturneringen i Trondheim. Vigdis Hårsaker ble dagens profil med sine åtte mål.

03.12.04 08:19

Norge utklasset det tidligere storlaget Frankrike i Trondheim Spektrum lørdags ettermiddag, og ga seg ikke før det sto 35-20.

Norge utklasset den forhenværende verdensmeseteren Frankrike i Trondheim Spektrum lørdags ettermiddag, og ga seg ikke før det sto 35-20, etter å ha ledet med 11 mål til pause.

Forsvarsspillet satt som et skudd mot den tidligere europamesteren, og kontringene fungerte perfekt. Vigdis Hårsaker ble toppscorer med åtte mål, mens Kari Mette Johansen kunne notere seg for nest flest med sine fem.

Rolig nå!
Trener Marit Breivik var godt fornøyd med resultatet, men maner til forsiktighet foran det nært forestående EM-sluttspillet tross storseieren, spesielt på bakgrunn av Frankrikes mange forfall.

- Både Ukraina, Ungarn og sannsynligvis Spania er bedre enn den motstanderen vi møtte i dag. Likevel er jeg fornøyd med kampen, det er bra intensitet i kampen, og vi spiller bra i forsvar og kontrer bra.

- Jentene var gode og gjør jobben sin, sa en fornøyd Breivik til TV 2 sporten.

Hyller treneren og laget
Spillerne selv var meget fornøyde etter storseieren.

- I dag gjør vi mye bra, mente Gro Hammerseng, som storkoser seg under det nye regimet.

- Det er kjempegøy å spille for tiden og vi får mye ansvar.

Det mener Hammerseng de tjener mye på. Før kampen mot Frankrike tok spillerne selv ansvar for taktikkmøtet, noe som viste seg å fungere perfekt.

Toppscorer Vigdis Hårsaker (åtte mål) trekker spesielt frem samarbeidet.

- Alle bidrar til dette resultatet, det finnes ikke én spiller som ikke er med og drar lasset, sier hun til TV 2 sporten.

Søndag møter Norge Russland i finalen av firenasjonersturneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.