Gå til sidens hovedinnhold

Norge knuste Gibraltar, men sløste med sjansene: - Må være ærlige på det

Kristian Thorstvedt storspilte for Norge, men både han og lagkameratene irriterte seg over alle de misbrukte sjansene på Ullevaal.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 22-åringen noterte seg for både mål og målgivende pasning i storseieren, og etter kampen vanket det skryt på ny fra sjefen selv.

Ståle Solbakken innrømmet overfor Nettavisen etter kampen mot Latvia at han ble tatt på senga av hvordan Thorstvedt presterte på trening etter å ha vært en av de siste uttatte på forrige samling, og mot Gibraltar viste «sønnen til Siv» seg fram igjen.

- Bunnsolid. Han er farlig, og en poengspiller. Han har et veldig bra konkurransehode, er Solbakkens attest.

Les også: Haaland-hat trick i norsk målfest mot Gibraltar: - Et fenomen

Se Martin Ødegaard uttale seg etter kampen under:

Ergrer seg over ineffektivitet: - Vi vet det selv

Hovedpersonen selv var godt fornøyd med egen prestasjon foran 10.000 tilskuere på Ullevaal, men innrømmer at sjansesløsingen ble et tema i den norske garderoben etter kampslutt.

Både ham selv, Mohamed Elyounoussi, Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland hadde ytterligere muligheter til å pynte på målforskjellen, og tallene etter kampen viste at det norske laget hadde 42(!) skudd, hvorav fem endte i scoring.

- Vi burde scoret flere mål og det vet alle der inne også (i garderoben, red. anm). Det må vi være ærlige på. Vi er gode mot etablert når de ligger lavt, og vi skaper mange sjanser. Det er effektiviteten det står på, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Det er over 40 avslutninger som gir fem mål. Er det et tema inne i garderoben?

- Ja. Det vet vi selv også. Effektiviteten må opp med 40 skudd og fem mål. Vi skulle gjerne hatt flere scoringer, avslutter han.

Norges nummer 19 får støtte av Halaand, som scoret tre mål tirsdag.

Borussia Dortmund-spilleren har nå 12 mål på 15 landskamper, men kunne hatt et mål i snitt ved maks uttelling mot Gibraltar.

- Det var flott å vinne, men jeg scorer ikke nok mål. Jeg burde ha flere. Jeg burde ha flere mål enn kamper, sier Haaland TV 2 etter kampen.

Opp på annenplass i gruppa

Norges storseier mot Gibraltar gjør at Ståle Solbakkens mannskap nå har et lite grep om annenplassen i gruppa.

Både Norge og Nederland har nå 13 poeng, men Louis van Gaals disipler har langt bedre målforskjell - mye takket være 6-1 mot tyrkerne tirsdag.

8. oktober venter Tyrkia borte i det som vil bli et brennhett oppgjør i Istanbul, men tyrkerne fikk en verst tenkelig oppladning til kampen mot Norge som følge av at begge de to stopperne Çağlar Söyüncü (Leicester) og Ozan Kabak (Norwich) må stå over kampen med karantene.

Solbakken tror imidlertid det ikke har mye å si for kampbildet som venter om en måned.

- Nei, det tror jeg ikke. De har et par-tre andre gode stoppere, blant annet Demiral, så det tror jeg ikke har noe innvirkning på det taktiske, sier han til Nettavisen.

Landslagssjefen fikk se flere spillere imponere stort tirsdag. I tillegg til Thorstvedt, viste også blant annet Alexander Sørloth at formen virkelig er i anmarsj.

Førstnevntes prestasjoner mot Latvia og Gibraltar er en solid søknad om startplass også i heksegryta i Istanbul, uten at Thorstvedt selv ønsker å snakke seg inn på laget.

- Det er ikke opp til meg. Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg har fokus på min prestasjon på banen, og føler jeg har fått vist meg frem på en god måte på denne samlingen. Jeg tenker ikke noe på Tyrkia akkurat nå, sier han.