Norge med åtte mann på pallen

Foto: EPA/Scanpix

Stor norsk dominans på herrestafetten i Lahti.

07.03.10 16:20

På det norske herrelandslaget i langrenn har det stort sett blitt snakket om Petter Northug denne vinteren. Men siden trønderen nå er syk, fikk andre muligheten til å stjele rampelyset i Lahti.

Under søndagens noe B-pregede stafett var det Norges annetlag som imponerte aller mest i den avgjørende delen av rennet.

Spurtet til seier
25 år gamle Kristian Tettli Rennemo, som gikk inn til en 14.-plass under lørdagens fellesstart med skibytte, var sterkest i spurten og sikret Norge II seieren, foran det norske førstelaget.

Annetlaget lå over et halvt minutt bak teten etter de to første etappene, men sterke prestasjoner av Sjur Røthe og ankermann Rennemo sikret seieren.

25-åringen spurtslo landsmannen Tord Asle Gjerdalen, tyske Tim Tscharnke og russiske Ilia Chernousov på oppløpet.

- Var litt nervøs
Vinnerlaget besto av Simen Østensen, Roger Aa Djupvik, Sjur Røthe og Rennemo. For førstelaget gikk Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen.

Østensen, som gikk førsteetappen for Norge II, inrømmet etter løpet at han var litt overrasket over at de gikk helt til topps.

- Jeg var litt nervøs. Jeg visste at Rennemo var rask, men ikke så rask. Men dette var bra for begge lag, og vi er svært tilfredse, sa Østensen i seiersintervjuet.

Tyskland tok tredjeplassen, mens Russland ble nummer fire.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.