ARGENTINA - NORGE 21-36 (13-18):

Etter å ha fått en knallstart på gruppespillet i håndball-VM med lørdagens seier mot Ungarn, fulgte Norge opp med en ny seier søndag.

Argentina ble som ventet flere hakk for små i møte med de norske håndballstjernene.

Misfornøyd med forsvaret

I pausen etter førsteomgang gikk TV 2s håndballekspert, Gro Hammerseng Edin, gjennom det norske spillet i de første 30 minuttene. Der var hun klar på at hun ikke hadde likt alt hun hadde sett.

- Jeg må innrømme at jeg er litt misfornøyd med at vi har sluppet inn så mange mål som vi har gjort. Det har vært litt ukonsentrert, sa Hammerseng Edin i TV 2s studio.

- Men det å score 18 mål har vært veldig bra, la hun til.

Spesielt Amanda Kurtovic sine playmaker-prestasjoner ble møtt med ros av Hammerseng Edin.

Også Thorir Hergeirssons medtrener i det norske trenerteamet, Mia Hermansson Högdahl, var klar på at de norske spillerne hadde vært for svake defensivt.

- Det er kanskje fire-fem for mange mål. Det ønsker vi å ta tak i, sa hun til TV 2.

- Ikke helt det vi skal være

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var enig med sin medtrener. Etter kampen oppsummerte han kampen med at ble omtrent som forventet.

- I førsteomgang var det litt sånn som det kan bli mot slike motstandere. I andreomgang var det rimelig bra, sier Hergeirsson til TV 2.

- Det er lett å tro at det holder å være på 80 prosent, men du må være helt påskrudd, fortsetter han.

Også han er klar på at Norge hadde mye å gå på etter den noe svake førsteomgangen.

- Vi ikke helt der vi skal være, men jeg synes vi kommer godt i andreomgang.

Jevn start

Selv om det var ventet at det skulle være en stor nivåforskjell mellom lagene, hadde kampen en jevn start. Et noe «B-preget» norsk lag lå faktisk under 5-6 da lagene rundet ti spilte minutter av oppgjøret. Både det norske angreps- og forsvarsspillet var på et lavere nivå enn vanlig.

Likevel klarte de norske håndballstjernene å bryte gjennom argentinerne, og Argentina valgte å ta en timeout etter at Norge hadde tatt ledelsen 7-6.

Norge fortsatte presset, og da kvarteret var passert, hadde ledelsen blitt økt til 9-6.

Nora Mørk, som hadde en strålende førsteomgang mot Ungarn lørdag, tilbragte mesteparten av førsteomgangen mot Argentina på benken. Den norske håndballstjernen kom dog inn ved et par anledninger for å banke straffekast i mål.

Argentina våknet litt mot slutten av omgangen, og til pause var stillingen 13-18 i norsk favør.

Bedring

Norge fikk en strålende start på den andre omgangen, og scoret fem mål på rad før argentinerne fikk inn en redusering. Den gode starten sørget for at Norge fikk Argentina på behagelig avstand. Om det til pause fantes noe tvil om seieren skulle bli norsk, ble tvilen feid til side i den andre omgangen.

Norge ledet lenge med rundt ti mål, men klarte å dra fra ytterligere mot slutten av kampen.

Heidi Løke var en sterk bidragsyter til den gode norske starten i andreomgang, og ble norsk toppscorer med sine sju mål.

- Jeg er fornøyd med at jeg setter de sjansene jeg får. Det er veldig gøy å være tilbake igjen, sier Løke, som fødte for fem måneder siden, til TV 2.

- Vi slapp inn 13 mål i førsteomgang, og det var litt for mange. Vi står bedre i andreomgang. Vi hadde som mål å slippe inn kun 20 mål i kampen, og det ble 21, så det går nesten, fortsetter den norske strekspilleren.

Norge vant til slutt 36-21.

Leder gruppen

Med seieren mot Argentina topper Norge gruppe B i håndball-VM. Også Tsjekkia står med fire poeng etter to spilte kamper, men de norske håndballjentene ligger foran på grunn av bedre målforskjell.

Etter å ha tapt mot Polen i sin første VM-kamp, slo Sverige tilbake med en seier mot Ungarn søndag. Svenskene ligger sammen med Polen på tabellen, begge med to poeng hver. Argentina og Ungarn ligger sist etter å ha tapt sine to første kamper i VM.