*Nettavisen* Sport.

Norge med full kontroll

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Norge lekte med Portugal i Umbro-cup lørdag.

13.01.07 18:05

Gunnar Pettersens menn lekte seg mot Portugal lørdag. Håndballherrene vant til slutt hele 33-24 i Stavanger idrettshall. Landslagstreneren var svært fornøyd med spillernes prestasjon på parketten, og han roste spesielt forsvarsspillet og kontringene.

- Det var kjempebra de første ti minuttene av førsteomgang, og første kvarteret av andreomgang. Vi var gode bakover og kontringsspillet var slik jeg ønsket at det skulle være. Nå er vi bra i gang, sa Pettersen til TV 2 etter kampslutt.

Sju kjemper om tre plasser
Det store spørsmålet under turneringen er hvilke spillere som imponerer nok til å bli med til VM. Sju mann kjemper om de tre siste plassene i troppen, og mange lurte blant annet på hvor mange målvakter Pettersen velger å ta ut; om Lars Olav Olaussen og Ola Erevik begge imponerer nok til bli tatt med.

Lørdag voktet Erevik Norges mål og gjorde en god jobb. Selv ser han optimistisk på VM-uttaket.

- Det var kjekt å få spille på hjemmebane og få fingrene på et par baller. Gunnar vet hva jeg står for og jeg vet hva jeg står for, derfor syntes jeg at jeg skulle være med etter kampen i går, og jeg syns jeg burde være med etter kampen i dag, uttalte Erevik.

- Vi tar med to målvakter. Erevik viser seg i stor form, så da får vi se hvor sterk Lars er i morgen, avslørte Pettersen lørdag ettermiddag. Steinar Ege er fra før av klar som førstekeeper.

Norge leder nå gruppa på målforskjell før oppgjøret mot Sverige i Haukelandshallen søndag. Portugal slo Sverige med tre mål fredag.

Kan slå de store
Både Frank Løke og Gunnar Pettersen ser nå fram til VM.

- For en måned tilbake i tid følte jeg at vi hadde en mye smalere tropp. Nå er det stikk motsatt, sa Pettersen.

- Vi har nå vist at vi kan slå gode lag, selv om det ikke betyr noe når VM starter. Men vi har i hvert fall selvtilliten, mente Løke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.