Gå til sidens hovedinnhold

Norge med perfekt start på EM da Slovakia ble knust

Norge hadde få problemer med å vinne åpningskampen. Nykommer Erik Thorsteinsen Toft imponerte, mens Sander Sagosen fikk en del hvile på benken.

NORGE - SLOVAKIA 35-25:

De norske håndballgutta fikk en perfekt start på håndball-EM da vertsnasjonen Slovakia ble slått uten store problemer i torsdagens første gruppekamp.

Én av dem som imponerte stort var mesterskapsdebutant Erik Thorsteinsen Toft. Han scoret fem mål og ble med det Norges toppscorer i åpningskampen.

- Det var utrolig moro å spille EM-kamp. Det er noe jeg gjerne ville ha gjort i lang tid. Jeg har ventet lenge. Det var utrolig kult å få så mye spilletid som jeg fikk òg, sa Toft til NTB etter kampen.

Det betød også at stjernen Sander Sagosen fikk litt hvile. Sagosen har ofte måtte stå mye på banen for det norske laget i mesterskap og fått lite hvile, men i denne kampen fikk trønderen en del tid til å observere kampen fra benken.

TV 3s kommentatorduo bet seg merke i nettopp dette da Sagosen ble byttet inn for Toft mot slutten av kampen, slik at Toft også skulle få en pust i bakken.

- Sander inn her for å gi Toft hvile, sa ekspert Kristian Kjelling.

- Det er en ny variant. Rollene har virkelig snudd her, fulgte Daniel Høglund opp.

Norge skal også møte Russland og Litauen i gruppespillet av EM.

Rotet vekk tidlig ledelse

Norge åpnet første omgang best og tok en tidlig 3-0-ledelse etter scoringer av Harald Reinkind, Sebastian Barthold og Christian O'Sullivan innledeningsvis.

Vertsnasjonen slo imidlertid tilbake og etter drøye elleve minutter var lagene like langt igjen på stillingen 4-4, etter at Tomas Urban hadde satt Slovakias fjerde.

Lagene fulgte hverandre deretter til 8-8 etter rundt 19 minutter av første omgang, før Christian Berges menn igjen tok et grep om kampen og fikk en luke.

Mål av Kent Robin Tønnessen og Sander Sagosen ga Norge en 10-8-ledelse.

Inn mot pause dro det norske laget ytterligere ifra. To mål av Sagosen og for av Kristian Bjørnsen, samt en scoring av Barthold sørget for 15-11 til hvilen.

Skryt til O'Sullivan

Det ble en del surr fra det norske lagets side en periode i omgangen, men etter at Slovakia for eneste gang i kampen var i ledelsen, på stillingen 7-8 etter 18 minutter, tok de norske gutta seg kraftig sammen og leverte en sterk innspurt.

For Norges del var spesielt Christian O'Sullivan sentral de første 30 minuttene. Mannen som kanskje er best i forsvar, bidro svært positivt i det offensive.

- Han er en enormt viktig spiller og leverer en fantastisk første omgang, sa TV 3-ekspert Joachim Boldsen om Magdeburg-proffen i pausestudio.

- Det er han som gjør de andre gode, sa den danske eksperten videre.

Målvakt Torbjørn Bergerud kom imidlertid ikke helt med i kampen i løpet av de minuttene han spilte og etter å ha fått en smell i hodet tok Kristian Sæverås over.

Toft imponerte

Norge skaffet seg etter hvert god kontroll på kampen utover i andre omgang og slapp kun inn ett mål på de første åtte minuttene av andre omgang.

Etter bdrøye 38 minutter var det norske laget foran med 21-13. Nykommer Erik Thorsteinsen Toft var blant de som grep sjansen og imponerte.

Toft scoret ett mål før pause, men bidro med tre de første ti minuttene av andre.

Norges ledelse var aldri truet og åpningskampen endte med 35-25.