RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge mistenker juks

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski og den norske hoppledelsen er skeptisk til østerrikerne.

Østerrikeren Sepp Gratzer måler hoppernes dresser etter konkurranser i verdenscupen. Etter at Gregor Schlierenzauer vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, reagerte Norges landslagstrener Mika Kojonkoski på østerrikernes hoppdresser, som finnen mente var for store og dermed hjelper østerrikerne til å hoppe lenger.

Nå ønsker den norske lagledelsen å sette inn en uavhengig kontrollør sammen med Gratzer.

– Jeg mener ikke at han eller andre gjør noe med vilje her. Men vi ønsker en uavhengig kontrollør, i tillegg til Sepp. Slik unngår man mistanker, sier Kojonkoski til VG.

Schlierenzauer vant også det tredje rennet i hoppuka, på hjemmebane i Innsbruck, og nok en gang i en dress som Kojonkoski mener er altfor stor. Norges landslagstrener mener at også lederen i det internasjonale skiforbundets hoppkomité, finnen Jouko Törmänen, skal ha reagert på Schlierenzauers hoppdress.

Østerrikerne har gjort det svært godt i denne sesongens hoppuke. Andreas Kofler leder foran Gregor Schlierenzauer, mens Wolfgang Loitzl er nummer tre og Thomas Morgenstern nummer seks.

Hoppuka avsluttes med onsdagens renn i Bischofshofen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere