RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge mister OL-bronse

Sist oppdatert:
Tony André Hansen er funnet skyldig for doping.

Det norske sprangrytterlaget mister bronsemedaljen fra OL i Beijing. Dette opplyser det internasjonale rideforbundet (FEI) på sine nettsider mandag.

- Vi mener dommen er helt feil. Det viser hvor urettferdig saken er når det er en avdeling i FEI som dømmer oss. Sånn sett har vi regnet med det verste og håpet på det beste, sier Tony André Hansen til VG Nett.

Tatt for capsaicin
Laget tok sensasjonelt bronse under sommerens olympiade, men glede ble fort snudd til skuffelse da Tony André Hansens hest, Camiro, testet positivt på det ulovlige stoffet capsaicin i etterkant av konkurransen.

Hansen blir nå diskvalifisert fra alle konkurranser han deltok i under lekene i Beijing, og han fratas medaljer, poeng og premiepenger fra både individuell- og lagkonkurransen.

Snart tilbake på hesten
Han er også suspendert i fire og en halv måned med virkning fra 21. august i år. Dette betyr at han kan være tilbake på hesteryggen allerede 3. januar 2009.

I tillegg må Hansen også betale drøyt 19.000 kroner i bot og drøyt 50.000 kroner i saksomkostninger. Han har 30 dager på seg til å anke avgjørelsen inn for idrettens voldsgift (CAS).

Avgjørelsen fra FEI betyr at også at lagkameratene Morten Djupvik, Stein Endresen og Geir Gulliksen mister sine bronsemedaljer.

Sveits rykker opp på tredjeplassen, og blir dermed tildelt bronsen.

Les hele dommen på FEIs nettsider (ekstern lenke).

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere