*Nettavisen* Sport.

Norge mister OL-plass

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Frankrike ser ut til å slå Norge på målstreken i kampen om fem OL-plasser.

10.10.11 19:27

Siden sensommeren har Norge vært rangert blant verdens ti beste sykkelnasjoner, dersom man legger UCIs noe misvisende WorldTour-ranking til grunn.

Denne ranking danner ved sesongslutt grunnlaget for kvotefordeling til OL i London i 2012.

Sjekk faktaboksen til høyre for å finne ut av hvordan OL-kvotene fordeles!

Under det nylig avsluttede Tour de Beijing ble franske Jean-Chrisophe Peraud nummer sju sammenlagt. Hans poengsanking bidro til at Frankrike dermed passerte Norge på WorldTour-rankingen.

Tempospesialisten fikk med seg 30 poeng, mens den enste nordmannen i rittet, Alexander Kristoff, kun fikk med seg ett enkelt poeng for femteplassen på den andre etappen.

I skrivende stund, men ett ritt igjen av WorldTouren, har Norge 390 poeng på ellevteplass, mens franskmennene ligger på plassen foran med 416 poeng.

Det betyr at Norge må få en sjuendeplass, eller bedre, i lørdagens Giro di Lombardia for at vi skal kunne ta igjen Frankrike, gitt at ingen fra baguettlandet tar poeng.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Kan Nordhaug slå franskmennene?
Lars Petter Nordhaug er nordmannen som kan gjøre det bra i det kuperte og harde endagsrittet Giro di Lombardia. Likevel kan det være vel mye forlangt å be om en plassering blant de sju beste for Sky-rytteren.

Atle Kvålsvoll er forsiktig optimist på Nordhaugs vegne:

- Det kan være mulig. Lombardiet er knallhardt, så han må gjøre et av sine livs løp. Det er jo mulig, han er i god form og har vist det i det siste. Det er jo litt lettere å hevde seg i slutten av sesongen enn på starten, så jeg ser ikke bort ifra at det er mulig, forteller Thor Hushovds trener til procycling.no.

Du finner hele rankingen hos UCI!

Skulle gjerne hatt fem mann i OL
Når det kommer til OL-plassene mener samme mann at det er synd at Norge ser ut til å miste toppkvoten til mesterskapet i London.

- Det har jo litt å si at vi mister en mann, forteller han, før han fortsetter: - Det er jo fem ryttere som er toppkvoten, så det hadde vært kjempemessig med fem mann på laget.

- På hvilken måte er det en forskjell?

- Da har man enda en mann å spille på. Vi får gjort langt mer med fem mann på laget, slår trønderen fast.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.