RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge mot Danmark i VM

Sist oppdatert:
Norge spiller i samme pulje som Canada og USA i neste års ishockey-VM i Latvia, men har likevel en god sjanse til å beholde plassen i A-puljen..

Det internasjonale ishockeyforbundet trakk tirsdag gruppefordelingen i neste års VM under en seremoni i Riga i Latvia, åstedet for hockey-VM våren 2006. Norge trakk årets tapende VM-finalist Canada, samt USA og Danmark.

Landslagssjef Roy Johansen og hans utvalgte menn får en real utfordring i Canada og USA, men skal ha en god sjanse mot Danmark, som på papiret kanskje var det svakeste laget i tredje seedingsgruppe. Norge unngikk Latvia, Hviterussland og Ukraina, men ville kanskje foretrukket Sveits eller Finland framfor USA fra seedingsgruppe to.

Kampen mot Danmark blir nøkkelen. Vinner Norge over Danmark, unngår Johansens menn nedrykk - med mindre danskene skulle gå forbi Norge gjennom å ta poeng mot både USA og Canada.

Norge har møtt Danmark tre ganger i 2005. I februar vant Norge 4-0 i OL-kvalifiseringen, mens det ble seier 5-2 og uavgjort 3-3 i to treningskamper før B-VM.

Trekning av innledende gruppespill:
Gruppe A: Tsjekkia, Finland, Latvia og Slovenia
Gruppe B: Sverige, Sveits, Ukraina og Italia
Gruppe C: Slovakia, Russland, Hviterussland og Kazakhstan
Gruppe D: Canada, USA, Danmark og Norge.

I kvalifiseringsrunden møtes de tre beste lagene fra gruppe A og D, mens de tre beste fra gruppe B og C møtes i den andre kvalgruppen. Det dårligste laget i hver gruppe møtes i nedrykksgruppen. To lag rykker ned fra A- til B-puljen. I år rykket Østerrike og Tyskland ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere